Yemeklerin vazgeçilmez baharatı dişlerinizi ışıl ışıl yapacak

Yemeklerin vazgeçilmez baharatı dişlerinizi ışıl ışıl yapacak

Çay, kahve, sigara tüketimi gibi sebepler, dişlerde sararmaya neden olur. Hem diş sağlığı hem de estetik açısından olumsuz etkileri olan bu durumun önüne geçebilmek için çeşitli yöntemler araştırılıyor. Peki, diş sararması neden olur, çözümü ne, nasıl geçer, ne iyi gelir? İşte, diş sararmasını geçirecek evde doğal kolay tedavi yöntemleri...

Kocaman, içten bir gülümseme neredeyse herkese iyi gelir. Ne yazık ki bazı durumlarda kişi gülerken, elleriyle ağzını kapatma ihtiyacı duyabiliyor. Bu durumun nedenlerinden biri, dişlerde sararma problemidir. Ağız hijyeninizde düzenli bir rutin sağladıktan sonra, pratik birkaç yöntemi deneyerek dişlerinizi doğal beyazlığına kavuşturabilirsiniz. Mutfaklarda sıkça kullanılan bir baharat olan fesleğen, diş eti kanamasına karşı etkili olduğu gibi, diş sararmasını gidermek için de gayet başarılı bir yöntemdir. Bu öneriyi deneyerek başlayabilirsiniz...

DİŞ BEYAZLATAN DOĞAL YÖNTEMLER

* Fesleğen

Yemeklerde ve salatalarda kullanılan fesleğen, faydalı bir bitkidir. Sağlığın birçok alanında yarar sağlamakla birlikte ağız ve diş bakımında da önemli katkıları vardır. Diş eti kanamasına karşı etkili olan fesleğen, diş beyazlatma konusunda da oldukça etkili.

Nasıl Kullanılır?

Kurutulmuş fesleğen yapraklarını ezerek toz haline getirin. Elde ettiğiniz tozla dişlerinizi fırçalayabileceğiniz gibi ovalayarak da kullanabilirsiniz. Fesleğeni, diş macununuza ekleyerek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz; ancak bu işlemi ayda en fazla iki kere uygulamalısınız.

1-1-002.jpg

* Ada Çayı

En kolay ve etkili bitkisel diş beyazlatma yöntemlerinden biri olan ada çayı yaprağı, dişlerinizin sağlıklı bir şekilde beyazlamasını sağlar. Hazırladığınız ada çayı ile gargara yapabileceğiniz gibi ezdiğiniz ada çayı yapraklarını dişlerinize sürebilirsiniz. Oldukça zahmetsiz bitkisel yöntemlerden biridir.

1-008.jpg

* Hindistan Cevizi Yağı

Dünyanın en eski sağlık bilimi olan Ayurveda'nın sabah rutininde susam yağı, zeytinyağı veya hindistan cevizi yağıyla 15-20 dakika kadar ağız çalkalamak bulunuyor.

Bu işlem 'oil-pulling' (yağ çekme) olarak adlandırılır.

Toksinleri atmak ve ağız içindeki bakterileri temizlemek için yapılan bu adım, adeta ağız içinde detoks etkisi oluşturuyor. Sağlığınız için etkili olan bu yöntemle dişlerinizi de beyazlatmak mümkün. Özellikle hindistan cevizi yağı kullanarak, kısa bir sürede dişlerinizin renginin açıldığını gözlemleyebilirsiniz.

oil.jpg

Nasıl Yapılır?

Bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını ağzınızda çalkalayın. Yağın tüm dişler, diş etleri ve dille temas ettiğinden emin olun. Sonrasında dil temizliğini de ihmal etmeyin.

* Muz Kabuğu

Diş beyazlatma yöntemleri arasında gösterilen Muz kabuğu, son yıllarda diş bakımında fazlaca kullanılmaktadır. Muz, diş etini yeniden güçlendiren ve canlandıran bir yapıdadır. Taze muz kabuğunun beyaz kısmını dişlerinizin üzerine sürerek, evde kolayca dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

muz-kabugu.jpg

* Bitki Çayları Tüketin

Siyah çay ve kahve dişlerin beyazlığını kaybetmesine neden olurken, bazı bitki çayları dişlere bir o kadar yarar sağlıyor. Bitkilerin tedavi edici özellikleri arasında diş beyazlatma da bulunuyor. Fitoterapi uzmanları, diş beyazlatmak için özellikle yeşil çayı işaret ediyor.

yesil.jpg

Her gün 1 bardak yeşil çay içmenin vücut sağlığı açısından birçok yararı var. Çayı içtikten sonra çayla beraber gargara yapmak ise en önemli adım. Bu yöntem dişin üzerindeki plakların temizlenmesini sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN