Sarımsak kabuğu çayı egzamayı yok ediyor

Sarımsak kabuğu çayı egzamayı yok ediyor

Sarımsak, doğal antibiyotik olarak bilinen, faydaları ile birçok hekim tarafından tüketilmesi tavsiye edilen bir besin. Çiğ olarak da tüketilebilen sarımsak, turşu yapılarak, yemeklere ilave edilerek kullanılıyor. Peki, sarımsak kabuğu nasıl tüketilir, neye iyi gelir? İşte, sarımsak kabuğunun faydaları...

İyi sarımsak, kabuğundan belli olur. Sarımsağın tazeliğini test etmek için dişlerinin boyutuna ve kabuklarına bakmalısınız. Bir baş sarımsak taze ise daha küçük dişlerden oluşur ve kabukları güçlükle soyulur. Sarımsağın kabuğunda ve sap kısmında antioksidan maddeler bulunduğu için bu bölümlerden mutlaka yararlanmak gerekir.

SARIMSAK KABUĞUNUN FAYDALARI

Sarımsak kabukları, 6 farklı antioksidan bileşen içerir. Bu bileşenler;

* Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

* Bağışıklığı güçlendirir, hastalıklara karşı korur.

* A, C ve E vitaminleri içerir.

* Daha sağlıklı ve dinamik görünen bir cilt sağlar.

* Yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunur.

* Kolesterolü düşürmeye destek olur.

* Egzamayı hafifletir.

s1.jpg

SARIMSAK KABUĞU KÜRÜ TARİFİ

Bir hafta boyunca;

* Sarımsakların dış ve iç kabuklarını soyun.

* Bir tutam sarımsak kabuğu ve sap kısmını iyice yıkayın.

* Demleme kabınızın içerisine alın.

* Üzerine bir su bardağı kaynamış su ekleyin.

* Kapağını kapatın ve üzerini bir bez ile örtün.

* Bir saat boyunca demlenmeye bırakın.

* Hazırladığınız çayı üçe bölün ve sabah öğle akşam olacak şekilde için.

İkinci hafta;

* Sarımsak kabuğu miktarını iki tutama çıkararak, aynı biçimde hazırlayıp, tüketin.

Üçüncü hafta;

* Sarımsak kabuğu miktarını üç tutama çıkararak, aynı biçimde hazırlayıp, tüketin.

s2.jpg

SARIMSAK KABUĞUNU HIZLI VE KOLAY SOYMA YÖNTEMLERİ

Sıcak Suda Bekletme

Sarımsakların kolay soyulabilmesi için kısa bir süre sıcak suda bekletilmesi yeterli. Sadece 1 dakika sonra, kabuklarından ayrılmaya başlayacak. Ardından, ellerinizi ıslatıp sarımsakları ovalayarak, kabuklarından ayrılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bıçak Yardımıyla Soyma

Sıcak su işe yaramadıysa, başka bir yol olan bıçakla soyma yöntemine başvurabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, öncelikle bir kök sarımsağın ucunu kesmek. Ardından, her bir diş sarımsak ayrımına bıçağı batırın ve tek bir hamleyle hareket ettirerek gevşetin. Bu sayede, sadece birkaç dakika içinde mükemmel soyulmuş sarımsak taneleri elde edeceksiniz.

İki Kase Arasında Sallama

Her ne kadar ilk bakışta zor gibi gözükse de sarımsakların kabuklarından ayrılmasını kolaylaştıran kaseler mucizevi bir şekilde yemek pişirme hızınızı artırabilir. Önce, sarımsak başını tek tek dişlere ayırın ve dişleri küçük bir metal kasenin içine koyun. Bu kabın üstüne benzer boyutta başka bir metal kase koyun. İki metal kaseyi bir arada tutarak büyük bir çalkalayıcı haline getirmek, sarımsakları kabuğundan çıkarmada etkili olacaktır. Kaseler ne kadar doluysa, sarımsak dişleri birbirine o kadar hızlı çarpar ve açılır.

Bıçak Sırtıyla Soyma

Bu hem ev aşçıları hem de şefler için klasik bir teknik. Bıçağın yassı tarafını kullanarak sarımsak dişlerinin üzerine bastırarak kabuklarını çatlatın ve ardından elle çıkarın. Bu, herhangi bir ek ekipmanın kirlenmesini gerektirmeyen hızlı ve kolay bir yöntem. Bıçakla ne kadar kuvvetli olduğunuza bağlı olarak, bir baş sarımsağı kısa sürede kolayca soyabilirsiniz.

Kavanozda Çalkalama

Sarımsakları birbirinden ayırın ve çalkalayabileceğiniz bir kaba koyun, ardından kapağı kapatıp sallayın. Sadece birkaç dakika içinde, minimum morarma ile bir demet soyulmuş sarımsak elde edersiniz. Alternatif olarak, sıkıca kapanan kapaklı bir kavanoz veya hatta bir kamp termosu ya da bir saklama kabı kullanabilirsiniz.

Mikrodalgada Gevşetme

Sarımsakların kağıt gibi dış katmanlarını soyarak ve üstünü kırparak başlayın ve ardından sadece 20 saniye boyunca mikrodalgada ısıtın. Biraz soğuduktan sonra kabuklarından kolayca ayrılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN