Çay içerken bir tane içerisine atın bağırsakları makineli gibi çalıştırsın! Çayı böyle içen bir daha kabız olmuyor

Çay içerken bir tane içerisine atın bağırsakları makineli gibi çalıştırsın! Çayı böyle içen bir daha kabız olmuyor

Geleneksel tıbbın vazgeçilmezlerinden olan altın renkli bu baharattan çay içerken içerisine bir tane atın bağırsakları makineli gibi çalıştırsın. Sayısız faydası bulunan bu baharatın tüm yararlarından faydalanmak için günlük rutininize mutlaka eklemelisiniz…

Sağlığa sayısız faydası bulunan zerdeçal, geleneksel tıbbın temelini oluşturuyor. Aktif bileşiği olan kurkuminle dola olan bu baharat, genel refaha katkı sağlayacak antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bu baharatın tüm faydalarından yararlanmak için günlük rutininize mutlaka eklemelisiniz.

ZERDEÇALIN KULLANIM ALANLARI

Zerdeçalı rutininize eklemenin en basit yolu yatmadan önce altın süt olarak tanımlanan zerdeçallı sütü tüketmektir. Kurkumin yağ içinde çözünen bir madde olduğu için sütteki yağ içeriği vücut tarafından sentezlenmeyi kolaylaştırır. Bu sıcak içecek, zerdeçalı süt (veya bitki bazlı bir alternatif), zencefil ve bal gibi sağlığı teşvik eden diğer bileşenlerle birleştirir. Bu bileşenlerin kombinasyonu sadece rahatlatıcı bir yatma ritüeli yaratmakla kalmaz, aynı zamanda kurkuminin emilimini de arttırır. Zerdeçalın antiinflamatuar özellikleri eklem ağrısını hafifletmeye ve daha iyi uykuyu desteklemeye yardımcı olabilir.

zerdecalli-cay-1.jpg

Zerdeçaldan en iyi verim ise yemekler ile birlikte tüketildiğinde alınır. Zerdeçalla birlikte tüketebileceğiniz en iyi seçenekler ise hindistancevizi ya da zeytin gibi bitkisel yağlarda pişmiş yiyeceklerdir. Yemeklerinize zerdeçal ekleyerek onun eşsiz faydasından yararlanabilirsiniz.

Ayrıca günlük tükettiğiniz siyah çaya da bir parça zerdeçal kökü koyarak zerdeçalın faydalarından nasibinizi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra zerdeçal tozu ya kökünü sıcak suya batırıp limon ve bal ekleyerek de kendinize eşsiz bir içecek yapabilirsiniz.

ZERDEÇALIN FAYDALARI NELERDİR?

Zerdeçal, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu özellik, artrit gibi inflamasyonla ilişkili hastalıkların tedavisinde yardımcı olabilir.

Kurkumin, vücudu serbest radikallerden koruyan güçlü bir antioksidandır. Bu, oksidatif stresin azaltılmasına ve hücre hasarının önlenmesine yardımcı olur.

Bazı çalışmalar, zerdeçalın kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebileceğini ve hatta bazı kanser türlerinin tedavisine yardımcı olabileceğini göstermektedir.

zerdecalli-cay-3.jpg

Zerdeçalın anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri, kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, kan damarlarının işlevini iyileştirebilir ve böylece kalp sağlığını destekleyebilir.

Zerdeçal, sindirim sistemini rahatlatıcı etkilere sahiptir ve bazı durumlarda hazımsızlık veya mide rahatsızlıklarının semptomlarını hafifletebilir.

Kurkuminin, beyin fonksiyonlarını desteklediği ve ruh halini iyileştirebileceği düşünülmektedir. Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif durumların önlenmesine yardımcı olabileceği de öne sürülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN