Çayı böyle tüketenler yandı! Meğer yıllarca iç organlarımızı bitirmişiz!

Çayı böyle tüketenler yandı! Meğer yıllarca iç organlarımızı bitirmişiz!

Türkiye'de her evde sevilerek tüketilen çay, eğer doğru şekilde tüketilmezse sağlığımızı tehdit edebiliyor. Uzman isim Canan Karatay, çay tüketimi ile ilgili önerilerde bulundu. İşte Canan Karatay'ın tavsiyeleri…

Çay, neredeyse günün her saatinde pek çok insan tarafından kolaylıkla tüketilebiliyor. Profesör Doktor Canan Karatay, yüksek seviyede kafein içeren çayın yanlış kullanımının kan depolarını boşaltabildiğini söyledi.

Çayın gereğinden fazla ve yanlış tüketilmesi demir eksikliği, kansızlık ve çarpıntı gibi olumsuz sonuçları ortaya çıkarır. Çay, çok içildiği takdirde sindirim sisteminde olumsuz etkiler bırakarak ishale neden olur. Sinir sistemine de zarar veren çay, kişinin agresif tavırlar sergilemesine yol açar. Çayın içerisinde bulunan 'tanen' isimli madde, vücuda fazla alındığında kabızlık sorununa neden olur.

cdgdfg.jpg

Canan Karatay çay tüketimi ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Nitekim Canan Karatay çaya limon katılması tavsiye ediyor. Ayrıca limonlu çayın faydaları da şu şekilde;

Limon, demir depolarını artırarak vücudun ihtiyacı olan eksiklikleri giderebilir. Ayrıca Canan Karatay, eğer çay böyle tüketilirse sindirime de yardımcı olacağını belirtiyor.

Ağız kokusu, bağırsak spazmı, hazımsızlık ve idrar enfeksiyonuna karşı faydalı olabiliyor. Ayrıca vücudun onarılmasını destekleyebilen limonlu çay, adeta doğal ilaç gibi de görülebiliyor.

caydgdg.jpg

Canan Karatay günde en az 2 bardak limonlu çayın tüketilmesi öneriyor. Öte yandan gün içerisinde tüketilen 2 bardak limonlu çay, vücuttaki bakteri ve virüsleri azaltabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN