CHP'li İlgezdi: Aşıları soğuk tutması gereken cihazlar yanlış alarm veriyor

CHP'li İlgezdi: Aşıları soğuk tutması gereken cihazlar yanlış alarm veriyor

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Aile Sağlığı Merkezleri’nin dağıttığı aşılar için kullanılan takip sistemlerinin bozulmasına tepki göstererek, “Cihaz arızaları stoklardaki sağlam aşıları da kullanılmaz hale getiriyor” dedi.

Aile sağlığı merkezlerine gönderilen aşıların soğuk zincir kurallarına göre saklanmasını temin eden cihazların yanlış alarm verdiğini ifade eden Dr. Akkuş İlgezdi, “Sağlık Bakanlığı soğuk zincir sistemi cihaz ihalesini başka bir firmaya verdi. Yeni firmanın yaptığı yazılımsal değişiklik ise cihazlarda yanlış alarma sebep oluyor. Bilindiği üzere aşı stoku yapabilmenin ilk koşulu, fabrikadan çıkış ve vatandaşımıza uygulanış arasındaki sürede aşıları 2-8 derece sıcaklığında muhafaza edebilmek.

'BÜYÜK BİR KRİZ YAŞAYACAĞIZ'

Yanlış alarm veren cihazlar tam olarak bu durumu sağlayabilmek için tasarlandı. Ancak AK Parti iktidarıyla hayatımıza giren ‘İşi ehline değil yandaşına ver’ mantığı, milyonlarca yurttaşımızın hayatını hiçe sayıyor. Sorun giderilmezse yeni gelen aşıları bırakın, elimizde bulunan aşıları dahi kullanamayacağız ve büyük bir kriz yaşayacağız.” dedi.

'RANTIN FATURASINI HEKİMLERİMİZ Mİ ÖDEYECEK?'

Çocuklardan yetişkinlere birçok insanın sağlığını doğrudan ilgilendiren bu problemin Sağlık Bakanlığı’nı ilgilendirdiğini söyleyen Gamze Akkuş İlgezdi, “Firma değişikliğiyle aşı stoklarımızı tehdide açık hale getirenler, bozuk cihazları dalga geçer gibi aile hekimlerinin üzerine zimmetlemek istiyorlar. Yandaşlara rantın faturasını hekimlerimiz ve vatandaşlarımız mı ödeyecek?

Hekimlerimiz, bozuk cihaz veri göndermeyip alarm verince gece yarısı dahi kalkıp kontrol etmek zorunda bırakıldılar. Fedakar sağlık emekçilerimize bu zulmü reva görüp halk sağlığıyla oynayanlar hukuk önünde mutlaka hesap vermelidirler.” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN