CHP'li İlgezdi'den 'döviz kuru ilaç sektörünü vurdu' çıkışı: Vatandaşın hayatıyla oynuyorlar

CHP'li İlgezdi'den 'döviz kuru ilaç sektörünü vurdu' çıkışı: Vatandaşın hayatıyla oynuyorlar

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Kur fiyatının yürürlüğe girmeden açıklanmasıyla birlikte ilaç firmaları ve depolar zaten kısıtlı sayıda verdikleri ilaçların tedarikini tamamen kesti" diyerek ilaçta yapılan planlamaya tepki gösterdi. CHP'li İlgezdi, kararın yürürlüğe girme tarihinin 25 Aralık olduğuna dikkat çekerek bu konuda acil önlem alınması gerektiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kur fiyatının ilaçta güncellenmesi sonrasında belirlenen 17,55 liralık avro kurun yürürlüğe girmeden açıklanmasının vatandaşın ilaç bulamamasına sebep olduğunu aktardı. CHP'li İlgezdi, 'belirlenen ilaç avro kuru, reel kur olan 31,61 TL’nin çok altında kaldı' mesajını verirken zamlı fiyattan ilaçların satılabilmesi için 25 Aralık tarihinin beklendiğini ifade etti.

"Kur fiyatının yürürlüğe girmeden açıklanmasıyla birlikte ilaç firmaları ve depolar zaten kısıtlı sayıda verdikleri ilaçların tedarikini tamamen kesti" diyen CHP'li İlgezdi sözlerine şöyle devam etti:

"Zamlı fiyattan satabilmek için 25 Aralık bekleniyor. İktidarın basiretsizliği, iş bilmezliği yüzünden vatandaş günlerdir ilaç bulamıyor. Kur seviyesi güncel kurun çok altında, zaten 600 kalem ilaç piyasada bulunamıyordu söz konusu kur güncellemesi derde derman olmayacak. Bu sorun katlanarak devam edecek. Olan yine vatandaşa olacak. İnsanlar merdiven altı üreticilerin kucağına itiliyor. Kanser ilaçlarında bunu gördük" dedi.

'VATANDAŞIN HAYATIYLA OYNUYORLAR'

CHP'li İlgezdi, "Kur fiyatının açıklandığı günden beri eczacılar kara kara düşünüyor. Arada 10 gün var ve bu ilaçları bekleyemeyecek durumda olan hastalar var. Vatandaşla oyun oynuyorlar. Devlet kararları ciddiyet ister planlama ister" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN