Çoğumuz faydasını bilmeden yapıyor! Çayı limonla içmek ilaç içmeye bedel: Limonlu çay bakın nelere iyi geliyor

Çoğumuz faydasını bilmeden yapıyor! Çayı limonla içmek ilaç içmeye bedel: Limonlu çay bakın nelere iyi geliyor

Çayı limon sıkarak içmek, birçok kişi tarafından yapılan bir alışkanlık. Ancak çoğumuz bunu limonlu çayın faydalarını bilmeden yapıyoruz. Peki, limonlu çayın faydaları nelerdir? Çay neden limon ile içilmeli? İşte, limonlu çayın bilinmeyen faydaları...

Çayı limon sıkarak içmek çayın lezzetini artırdığı gibi aynı zamanda vücudumuza da birçok fayda sağlıyor. Limonlu çay, aromatik lezzeti dışında pek çok faydayı da bizlere sunuyor.

Hafif bir enerji artımından sindirimi hızlandırmaya, doğal antioksidan kaynağı sunmadan bağışıklığı desteklemeye kadar limonlu çayın faydaları say say bitmiyor. İşte, duyduğunuzda limonlu çay içmeden duramayacağınız o faydalar...

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Çaya limon sıkmak, çay ve limondaki antioksidanların zengin varlığından dolayı güçlü bir antioksidan kaynağı oluşturur. Siyah çay, oksidatif stresi yok ederek yaşa bağlı hastalıkları ve kronik hastalık riskini azaltan maddeler içermektedir.

Limonun içeriğindeki yüksek C vitaminiyle birleştiği zaman bu ikili, serbest radikaller karşısında daha da etkili hale gelir. Bu sayede hücresel sağlık korunarak, vücudun genel refahı da desteklenir.

s-h-9-1.jpg

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Çay ve limon ikilisinin sindirim uyumu muhteşemdir. Siyah çaydaki tanenler, mide rahatsızlığını yatıştırma ve dışkıları sıkılaştırma konusunda oldukça başarılıdır.

Limonun doğal asitliği ise sindirim enzimlerinin üretimine destek olarak sindirimin daha doğru çalışmasına katkı sağlar ve potansiyel sindirim bozukluğunu hafifletir.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Limonun içeriğindeki C vitamini, siyah çaydaki bağışıklık güçlendirici bileşikler ile bir araya geldiğinde vücudun savunmasını güçlendiren güçlü bir iksir ortaya çıkarır.

Siyah çaydaki kateşinler de bağışıklığı güçlendirir. Siyah çayın içerisine limon eklemek, bağışıklığı güçlendirmenin ve enfeksiyonlara karşı direnci artırmanın en etkili yoludur.

ENERJİYİ ARTIRARAK ODAKLANMAYI SAĞLAR

Siyah çayda bulunan orta düzeydeki kafein küçük bir enerji verir. Çaydaki güçlü uyarıcılar da, gerginliği azaltarak odaklanmayı sağlar. Limon eklendiğinde ise tüm gün konsantrasyon ile zihin berraklığının sağlanmasına yardımcı olur.

KALBİ KORUR

Siyah çayın kolesterolü düşürme ve kan basıncını düzenleme etkisi olduğu bilinmektedir. Siyah çaya limon eklendiğinde ise bu etkisi katlanarak artıyor ve kalp ile damar sağlığını koruyor.

s-h-9-2.jpg

STRESİ AZALTIYOR

Limonun içeriğindeki stres giderici aromatik bileşenler ile siyah çaydaki amino asit birleştiğinde, insan vücudu gevşemeye ve stresten uzaklaşmaya başlıyor.

KİLO VERDİRİR

Siyah çay, kateşinler ve flavonoidlerle potansiyel bir şekilde metabolizmayı artırarak, yağ yakımını hızlandırır. Böylelikle limonlu çay içmek kişinin daha hızlı kilo vermesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN