Çöpe atan hayatının hatasını yapıyor! Kabukları kendisinden on kat daha faydalı: Bağışıklık sistemi, cilt güzelliği, kilo verme

Çöpe atan hayatının hatasını yapıyor! Kabukları kendisinden on kat daha faydalı: Bağışıklık sistemi, cilt güzelliği, kilo verme

Tıbbın babası olarak tanımlanan İbn-i Sina'nın asırlık reçetesinde yer alan şifalardan biri de kavun kabuğu. İbn-i Sina'nın faydalarını saymakla bitiremediği kavun kabuğu kabuklarından kat be kat daha faydalı. Peki, kavun kabuğu faydaları nelerdir? Kavun kabuğu nelere iyi gelir? İşte o soruların yanıtı...

Bu mevsimlerin sevilen meyvelerinden olan kavun tam anlamıyla bir şifa deposu. İçeriğinde bolca vitamin ve mineral barındıran kavun, özellikle C vitamini zengini olduğu için bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yüzde 90'ı su olan kavun bu özelliği ile de nemli kalmanızı sağlayarak enerjinizi artırıyor.

Kavunun faydaları bilindiği üzere çoktur ancak kabuklarının faydaları çok daha fazladır. Bu faydaları öğrendikten sonra bir daha kavun kabuklarını çöpe atmayacaksınız.

KAVUN KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kavun kabuğunun vücut sağlığı ve cilt sağlığı için faydaları oldukça fazladır. Kavun kabuklarını cildinize sürerek cilt bakımınızı yapabilirsiniz. Ayrıca bu kabukları kaynattıktan sonra kullanarak da cildinizi doğal bir şekilde nemlendirebilirsiniz.

c-h-15-ic.jpg

Genel olarak kaynatılarak tüketilen kavun kabuğu suyu sayesinde sindirim sağlığınızı koruyabilirsiniz. Ayrıca tok tutma özelliği bulunan bu sayesinde fazla kilolarınızdan kurtulma sürecinizi de hızlandırabilirsiniz.

Kavun kabuğunun bir başka kullanım alanı ise gargara yöntemidir. Gargara yaparak diş ve diş eti sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra saç diplerinize uygulayarak saç dökülmesi sorununuzu ve sedef ile egzema gibi cilt hastalıklarınızı gidermek için de tercih edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN