Daha önce Hindistan cevizi yağının bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordunuz! Faydalarını öğrenen çantasından çıkarmıyor

Daha önce Hindistan cevizi yağının bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordunuz! Faydalarını öğrenen çantasından çıkarmıyor

Son yıllarda tüketimi yaygın hale gelen Hindistan cevizi yağı birçok farklı şekilde kullanılabilir. Bugün haberimizde Hindistan cevizi yağının hiç bilmediğiniz kullanım alanlarını açıklayacağız...

Hindistan cevizi yağı gün geçtikçe giderek daha popüler bir yağ durumunu aldı. Birçok insan, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri, gelişmiş cilt ve ağız sağlığı ve kilo verme potansiyeli dahil olmak üzere sağlığa olan yararları için övgüde bulunur.

İşte hindistancevizi yağının kanıta dayalı 14 sağlık yararı ve diyetinize dahil etmek istiyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken bazı özel noktalar. Bu özel yağın inanılmaz kullanımlarının bir listesini hazırladık. Bunu okuduktan sonra dışarı çıkıp kendi kavanozunuzu almak isteyeceğinize bahse gireriz!

hindistan-cevizi-yagini-bir-de-boyle-kullanin-1616593798-8918.webp

1. Mantar enfeksiyonlarında

Hindistan cevizi yağı, mantar enfeksiyonlarıyla mücadele için mükemmel kılan güçlü mantar önleyici özelliklere sahiptir. Daha da iyi bir sonuç için birkaç damla kekik veya çay ağacı yağı ekleyin.

2. Aknelerde

Hindistan cevizi yağı sivilceye neden olan bakterilerle savaşır, ancak bunu hafif bir şekilde yapar. Dikkatlice doğrudan sivilcelerin üzerine sürün.

3. Çatlaklarda

Yağı vücudunuza sürmek hamilelik çatlaklarının oluşmasını engelleyebilir. Yağ cildi yumuşatır ve esnek ve esnek hale getirir.

4. Aç olduğunuzda

Yemekten önce bir kaşık hindistancevizi yağı yerseniz iştahınızı kontrol edebilirsiniz. Bu, özellikle biraz kilo vermek istiyorsanız kullanışlıdır.

5. Kırışıklıklarda

Cildinizdeki çizgiler, kırışıklıklar ve kırışıklıklardaki yağı ovun. Kırışıklıkları nemlendirir ve yumuşatır, bu da onları daha az görünür hale getirir.

6. Boğaz ağrısında

Bir yemek kaşığı sıvı yağı yutun. Boğazınızı yumuşatacak ve koruyacak ve mukoza zarlarınızı daha sağlıklı hale getirecektir. Ayrıca sizi enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olur.

7. Uçuklarda

Hindistan cevizi yağı, uçuk virüsüyle savaşmaya yardımcı olacak antiviral özelliklere sahiptir. Sadece uçuğun üzerine biraz yağ sürün. İyileşme sürecini hızlandırmak için biraz kekik yağı ekleyebilirsiniz.

8. Sakızın çıkarılmasında

Yağ, saç, halı ve ait olmadığı herhangi bir yerden yapışkan maddelerin çıkarılmasına yardımcı olabilir.

9. Kulak Ağrısında

Sarımsak yağı ile karıştırılan hindistan cevizi yağı kulak ağrılarına karşı yardımcı olur.

10. Yaşlılık lekelerinde

Yağ her tür cilt için faydalıdır, ancak güçlü antioksidanları nedeniyle yaşlılık lekelerinin kaybolmasına izin verebilir.

11. Çürüklerde

İyileşme sürecini hızlandırmak için yağı çürük yerlere sürün.

12. Deodorant yapımında

Harika kokan doğal bir deodorant oluşturmak için hindistancevizi yağı, mısır nişastası, kabartma tozu ve en sevdiğiniz uçucu yağları karıştırın.

13. Egzamada

Yağ , egzama, sedef hastalığı ve dermatitin kaşıntı, ağrı, pullanma ve kuruluğunu azaltmaya yardımcı olacaktır .

14. Güçlü kemikler için

Yağ, vücudunuzun kalsiyum ve magnezyumu emmesine yardımcı olur. Bu minerallerin her ikisi de güçlü kemikler ve dişler için önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN