Devlet hastanelerinde implant tedavisi var mı, devlet implant tedavi ücretlerini karşılıyor mu?

Devlet hastanelerinde implant tedavisi var mı, devlet implant tedavi ücretlerini karşılıyor mu?

İmplant tedavisi yaptırmak isteyen ancak özel hastanede yüklü miktarda tedavi ücreti ödemek istemeyen vatandaşlar, devlet hastanelerinde bu işlemin yapılıp yapılmadığını araştırıyor. İşte devlet hastanelerinde implant yapılıp yapılmadığının cevabı... İmplant tedavisini  ve ücretini SGK (De...

Kemik içi implant tedavisinin ücretleri SGK tarafından karşılanmamaktadır. Fakat, SGK tarafından belirlenen bazı şartlar sağlandığında devlet hastaneleri bu implant tedavisini uygulamakta ve SGK da ücretin bir kısmını karşılamaktadır.

18 YAŞIN ALTINDAKİLER DEVLET HASTANESİNDE İMPLANT YAPTIRABİLİYOR MU?

18 yaşın altındakiler implant tedavisi yaptırdıklarında masraflar SGK tarafından ödenmektedir. 3 diş hekiminden oluşan bir sağlık kurulu toplandığında, kurum ile sözleşmesi bulunmayan ve özel sağlık hizmetinde bulunan diş üniversitelerinde de hizmet verilmektedir. Fakat işlemin estetik amaçlı değil sağlık sorunundan kaynaklı yapıldığı toplanan kurul tarafından rapor edilmelidir.

SGK HANGİ ŞARTLARDA DİŞ TEDAVİSİNİ KARŞILIYOR?

SGK'nın implant tedavisini karşılamak için koyduğu şartlar şunlardır:

- Maksillofasiyal travma, kist ve tümörlere bağlı şekilde maskiler ile mandibuler kemikte ileri derecede doku kaybı görüldüğünde,

- Alt ile üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik olduğunda,

- Konjenital diş eksikliği yaşayan hastalarda,

- Dudak ve damakta yarık gibi doğum esnasında gelişen anormal durumlar olduğunda SGK tedaviyi karşılıyor.

 implant tedavisi

İMPLANT TEDAVİSİ İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Bu işlemi yaptırmak isteyenlerin ilk olarak hastane randevusu alması gerekiyor. Randevunun ardından yapılan muayene ile tedavi başlar. Devlet hastanesinde bu işlemi yaptırmak isteyenler yoğunluk nedeniyle randevu alamadıklarında, rapor alarak özel hastanelere başvurabilirler.

SGK İMPLANT TEDAVİSİNİN NE KADARINI KARŞILIYOR?

3713 sayılı kanun, 5434 sayılı T.C Emekli Sandığı Kanunu 56. Maddesi ya da 2330 sayılı Kanunun 2. maddesine göre başkalarının yardımı olmadan geçinemeyen kişilerin implant tedavilerini devlet karşılamaktadır. Tedavi ücretinin ne kadarının karşılanacağı kararı SGK tarafından verilmektedir.

ENGELLİ HASTALARDA İMPLANT TEDAVİSİNİN NE KADARI KARŞILANIYOR?

Engelli kişilerin tedavisinin karşılanabilmesi için kişinin minimum yüzde 40 engelinin olması gerekiyor. Bu kişilerin ilk olarak engelli raporu alması gerekiyor. Üç ayrı doktorun imzaladığı rapor alındığında tedavi on gün içinde başlıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN