Diyabet hastalarının aradığı çare! Kan şekerini düzenliyor sağlıklı yaşama merhaba dedirtiyor: İşte o mucizevi baharat

Diyabet hastalarının aradığı çare! Kan şekerini düzenliyor sağlıklı yaşama merhaba dedirtiyor: İşte o mucizevi baharat

Yüksek kan şekeri zamanla diyabete dönüşüyor. Mutfağımızda bulunan bazı baharatlar ise kan şekerini düşürmesiyle dikkat çekiyor. Kan şekerini düşüren baharatlardan olan bu baharat da resmen diyabet hastalarının aradığı çare oluyor…

Kan şekerini düşürmek deyince herkesin aklına ilk olarak tarçın geliyor. Ancak tarçın kadar zencefil de kan şekerini hızla düşüren bir baharat. Diyabeti olan kişilerde kronik bir şekilde yükselen kan şekeri tehlikeli olur ve kalp, böbrek hastalığı ile sinir hasarı gibi komplikasyon riskini artırabilir. Bunun en etkili çözümü ise zencefil kullanmaktır.

Besinler dergisinde bu yıl yayınlanan bir inceleme ve meta-analizde araştırmacılar, Akdeniz diyetinde çok fazla yer verilen bitki ile baharatların (çörek otu, karanfil, maydanoz, safran, kekik, zencefil, karabiber, biberiye, zerdeçal, fesleğen, fesleğen, karanfil, zerdeçal, fesleğen, karanfil) etkilerini araştırdılar. Kekik ve tarçın - tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri üzerinde. Açlık kan şekeri seviyelerini, glikozillenmiş hemoglobin (A1C) ve insülin konsantrasyonlarını ölçtüler. Zencefil, kurkumin, safran ve tarçın, açlık kan şekerini önemli ölçüde düşürürken, çörek otu ve zencefil A1C'yi düşürüp insülin seviyelerini düşürdü.

zencefilin-faydalari-1.jpg

Zencefil ayrıca kolesterol ile sindirime de fayda sunmaktadır.

KAN ŞEKERİ BAŞKA HANGİ YÖNTEMLERLE DÜŞÜRÜLÜR?

Amerikan Kalp Derneği, düzenli egzersiz, stres yönetimi, yeterli uygu ve sigarayı bırakma gibi alışkanlıkların da kan şekerini düşürmede etkili olacağını belirtiyor.

zencefilin-faydalari-2.jpg

Kimi uzmanlar ise geceleri yeterli uyku almanın kan şekeri üzerinde olumlu etkisi olduğunu ifade ediyor. Yemek sonrası 10-15 dakika bile yürümenin, insülin duyarlılığını artırarak yemekten sonra kan şekeri düzeylerini yüksek oranda azalttığını gösteren çalışmalar mevcuttur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN