DSÖ: Maymun çiçeği kontrol altına alınabilir

DSÖ: Maymun çiçeği kontrol altına alınabilir

DSÖ, son günlerde birçok ülkede vakaların görüldüğü maymun çiçeği hastalığı ile ilgili açıklama yaptı. Hastalığın kontrol altına alınabileceği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiçeği hastalığının, Afrika dışında da bulaşmaya başlamasına rağmen, kontrol altına alınmasının mümkün olabileceğini açıkladı.

DW'de yer alan habere göre; hastalıkla mücadelede destek olmak ve tavsiyelerde bulunmak amacıyla çeşitli ülkelerdeki yetkili makamlarla da daha fazla toplantı yapılmasının planlandığı belirtildi.

Maymun çiçeği hastalığına çok uzun bir aradan sonra ilk olarak Afrika dışında 7 Mayıs'ta rastlandı. Hastalık aşılmış bölge olan Afrika dışında halen 131 kişiye bulaşmış durumda. 106 da şüpheli vaka bulunuyor.

Maymun çiçeği enfeksiyonları genellikle hafif şekilde atlatılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN