Dünyanın en sağlıksız 10 besini: Bunları yiyorsanız bir daha ağzınıza bile sürmeyin. Hepsi çok zararlı!

Dünyanın en sağlıksız 10 besini: Bunları yiyorsanız bir daha ağzınıza bile sürmeyin. Hepsi çok zararlı!

Dünyanın en sağlıksız 10 besini belirlendi. Sağlık araştırmalarına göre günlük hayatta tükettiğimiz bu 10 besin kalp sağlığını tehdit etmelerinden tutun bunama ve depresyon gibi pek çok hastalığa da zemin hazırlıyor. Bazı besinler ise en az sigara kadar kanserojen maddeler içeriyor.

Bilindiği üzere "Ne yiyorsak oyuz"... Tükettiğimiz gıdalar vücut hücrelerimizin yenilenmesinde ve sağlığımızı şekillendirmede en büyük rolü oynuyor. "Can boğazdan gelir" dediğimiz gibi, "can boğazdan çıkıyor"... Yediklerimize dikkat etmek sağlığımızı korumak konusunda ilk şart. Bunun için de gündelik hayatta çok da önemsemeden tükettiğimiz ama vücudumuza hatta zihnimize zararları büyük olan bazı besinlerden uzak durmamız gerekiyor. Peki hangi besinler bu kadar zararlı?

saglikli-sagliksiz-besinler.jpg

Harvard Tıp Fakültesi yaptığı bir araştırmayla dünyanın en sağlıksız 10 besinini belirledi. Gündelik hayatta tükettiğimiz gıda ürünlerinin sağlığa etkilerini araştıran bilim insanları bu besinler içinden 10 tanesini en sağlıksız besinler olarak açıkladı.

Araştırma, bu besinlerin sandığımızdan çok daha tehlikeli olduğunu da ortaya koydu. Bu gıdalar her gün milyonlarcaa insan tarafından tüketiliyor olsa da zararları öyle büyük ki, duyan bir daha ağzına sürmek istemeyebilir...

Bu en sağlıksız on besin kalp hastalıkları, tansiyon, insülin direnci, obezite, karaciğer yağlanması, depresyon, bunama gibi bir çok kronik hastalığa neden oluyor.

İşte o besinler:


margarin.jpg

1.MARGARİN

Laboratuvar ortamında hidrojen ile doyurulmuş zararlı yağdır. Kroner kalp hastalıkları riskini arttırır, iyi kolestrolü düşürür, bağışıklık sistemini zayıflatır, şeker hastalığına sebep olur. Bu besini evinize sokmamalısınız.

noodle.jpg


2.NOODLE

İçeriğindeki aroma arttırıcı ve daha çok yedirme isteği uyandıran Çin tuzu (MSG: monosodyum glutamat) nedeniyle beyin üzerinde olumsuz etkiler ortaya çıkarır. Yüksek tansiyon, şeker, metabolizmayı etkileyen hastalıklar, kalp hastalıkları gibi sorunlara da zemin hazırlar.

bulyon.jpg

3.TAVUK BULYON/ET BULYON

Çin tuzu (MSG: monosodyum glutamat) içeren bir diğer gıda ürünüdür. Yüksek miktarda MSG sebebiyle sinir hasarına yol açar.

hazir-corba.jpg

4.HAZIR ÇORBA


Hazır çorbalar, palm yağı, glikoz şurubu ve MSG içerir.

salam-sosis.jpg

5. SALAM/SOSİS

İşlenmiş et ürünlerinin içeriğindeki nitrit ve sodyum nitrozaminler kanser ve kardiyovasküler hastalıkları tetikliyor. Sindirim sistemi başta olmak üzere mide ve kalın bağırsak kanseri oluşumunu arttırıyor.

sut-tozu-krema-kahve-beyazlatici.jpg


6. SÜT TOZU

Yapay krema/Doymuş Yağ/Şeker Şurubu/Böbreği etkileyen kimyasallar içerir.

jelibon.jpg
7.JELİBON

Çocuk ya da büyük herkesin sağlığını tehdit eden bir içeriğe sahip olan renkli jelibonlar hormon bozukluğuna sebep oluyor. Özellikle çocuklarda obeziteye sebep olan jelibonlar, yetişkinlerde ise kolestrol, diyabete yol açıyor.

kola.jpg

8. ASİTLİ İÇECEKLER

Kola, gazoz vb asitli içecekler, renklendirici, tatlandırıcı, aroma verici, astlik düzenleyici, koruyucu içerir. Ayrıca şeker deposudur.


9. ENERJİ İÇECEKLERİ

Tatlandırıcı ve aroma verici yuvasıdır. Kalp sağlığı ve damar sağlığını tehdit eder.

cips.jpg
10. CİPS

Cipslerde bulunan rafine şekerler cildin kolajen seviyesini azaltıyor. Yaşlanma sürecini hızlandırıyor, diyabet, felç, kalp damar rahatsızlıklarına sebep oluyor. Ekstra yağ(özellikle trans yağ) ve tuz, yüksek sodyum seviyesiyle hipertansiyonu tetikliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN