Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Günde bir adet tüketmek tansiyonu düzenliyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Günde bir adet tüketmek tansiyonu düzenliyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Şifa deposu besinler, sağlıklı yaşam alışkanlıklarımızı kolaylaştırıyor. Doğal besinler sayesinde daha sağlıklı bir hayat yaşamak mümkün. Markette, pazarda, satılan ve ulaşması en kolay sebzelerden biri olan o besinin insan sağlığına faydaları oldukça fazla. İşte, birçok hastalığı önleyen o sebze...

Sağlıklı beslenmek için mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer alan domatesin faydaları saymakla bitmiyor. Domatesin faydaları arasında tansiyonu düzenlemek ve bağışıklığı güçlendirmek gibi hayatımızı daha sağlıklı yaşamamızı sağlayacak önemli faydalar da yer alıyor.

Şifa deposu domatesin faydalarına beraber göz atalım:

domatesin-faydalari-1.jpg

KİLO VERMEYE YARDIMCI

Domates kalorisi düşük bir besindir. Aynı zamanda içerdiği sağlıklı su ve lifler sayesinde metabolizmayı hızlandırma ve sindirim sistemini düzenleme gibi etkileri de bulunur. Bu da domatesi tam bir diyet dostu besin yapar. Diyet döneminde az yiyerek açlığını hissetmemek isteyenler domates tüketerek kolaylıkla kilo verebilirler.

TANSİYONU DÜZENLİYOR

Domates içerdiği kırmızı rengini veren flavonoidler sayesinde kan basıncının düzenlenmesini ve kanın temizlenmesini sağlıyor. Kan basıncının düzenlenmesi sayesinde de domates tansiyonun normal seviyelerde kalmasına uyardım ediyor.

KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Domates içerisine likopen isimli bir bileşen bulundurur. Likopen ise kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı bir antioksidandır. Kalp damarlarını toksinlerden arındıran likopen ileride yaşanabilecek kardiyovasküler rahatsızlıkların önüne geçer ve kalp damar hastalıklarına karşı vücudu korumaya alır.

domatesin-faydalari-3.jpg

KABIZ RAHATSIZLIĞNA SON

Domates içerisindeki yüksek su ve lif sayesinde sindirimi kolaylaştırmaya yardımcıdır. Bu da hem metabolizmayı hızlandırır hm de bağırsak sağlığını korur. Bağırsak florasının düzenlenmesine yardımcı olan flavonoidler içeren domates lifleri, bağırsak tembelliği olarak da bilinen kabız hastalığına karşı vücudunuzu korur.

ŞEKER HASTALIĞINDAN KORUR

Domates aynı zamanda tip 2 diyabet hastalığı olan şeker hastalığından korunma konusunda da güçlü bir yardımcıdır. Domatesin düzenli olarak tüketilmesi kalp krizi, felç ve diyabet hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.

domatesin-faydalari-4.jpg

CİDİN DOSTU DOMATES

Domates sağlıklı yapısı ile yalnızca vücudun içini değil, aynı zamanda dışını da koruyor. Domatesin düzenli olarak tüketilmesi vücutta kolajen üretimini hızlandırır ve aynı zamanda domates, vücudu zararlı güneş ışınlarından korur. Domatesi zeytinyağı ile tüketmek ise faydalarını arttırıyor.

KANSERDE KORUYOR

Domatesin içerisinde yer alan likopen, belirli kanser türlerine karşı koruma sağlıyor. Tümörün büyümesine ve yayılmasına karşı koruyucu etkisi olan likopen, aynı zamanda erken teşhis döneminde kanserin hızla yayılmasına karşı da etkilidir.

domatesin-faydalari-2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN