Geçmeyen boğaz ağrılarına uzman isimden açıklama! Kesinlikle hafife almayın! Daha ciddi sorunlara işaret edebilir

Geçmeyen boğaz ağrılarına uzman isimden açıklama! Kesinlikle hafife almayın! Daha ciddi sorunlara işaret edebilir

Geçmeyen boğaz ağrılarını önemsemeyip geçmeyin! Daha ciddi sorunların belirtisi olabilir! Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Uzm. Dr. Arzu Öz açıkladı! Kesinlikle hafife almayın...

Uzun süredir devam eden boğaz ağrılarına dikkat çeken Erdem Çamlıca Hastanesi'nden Kulak, Burun, Boğaz uzmanı Uzm. Dr. Arzu Öz, bu durumun hafife alınmaması gerektiğini vurguladı. Boğaz ağrısının sadece geçici bir rahatsızlık olarak görülmemesi gerektiğini belirten Dr. Arzu Öz, aynı zamanda ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

BOĞAZ AĞRISI DAHA CİDDİ SORUNLARIN SEBEBİ OLABİLİR

Bademcik İltihabı Diş Etlerinizi Etkiliyor mu? - Dent Suadiye

Dr. Arzu Öz, yaptığı açıklamada, "Boğaz ağrısı genellikle soğuk algınlığı, grip veya diğer enfeksiyonlarla ilişkilendirilse de, bazı durumlarda ağrının uzun süre devam etmesi, altında yatan daha ciddi sağlık sorunlarını işaret edebilir." dedi. Enfeksiyonlar, alerjiler, reflü hastalığı, tümörler veya diğer inflamatuar durumların geçmeyen boğaz ağrısının temel nedenleri olabileceğine dikkat çeken Dr. Öz, bu nedenle ağrının uzun süre devam etmesi durumunda bir uzmana başvurmanın önemine değindi.

ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

"Altta yatan sağlık sorununun belirtisi olabilir" diyen Dr. Arzu Öz, erken teşhisin tedavi sürecini iyileştirebileceğini ve hastanın yaşam kalitesini artırabileceğini belirtti. "Bu nedenle, ağrı uzun süre devam ediyorsa, profesyonel bir değerlendirme için uzmana başvurulması gerekmektedir" diyerek konuşmasını noktaladı. Boğaz ağrıları konusunda toplumun bilinçlenmesi çağrısında bulunan Dr. Arzu Öz, herhangi bir şüphe durumunda uzmana başvurulması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN