Geçmeyen öksürüğe iki malzemeli çözüm! Her evde var ama kimse bilmiyor! İşte Eskişehirlilerin öksürük reçetesi…

Geçmeyen öksürüğe iki malzemeli çözüm! Her evde var ama kimse bilmiyor! İşte Eskişehirlilerin öksürük reçetesi…

Uzun süredir geçmeyen öksürüğe her evde bulunan iki malzemeli çözüm Eskişehirlilerden geldi. Eskişehir'de hastalıkların bir numaralı ilacı olarak kullanılan bu iki malzeme ile öksürüğü anında ortadan kaldırabilirsiniz. İşte Eskişehirlilerin öksürük reçetesi…

Uzun süreli geçmeyen öksürük için doğal ilaç arayanlar ilk olarak pekmeze başvuruyor. Doğal öksürük ilacı olarak bilinen pekmezin tek başına belirli bir derece etkisi olurken yalnızca bir malzeme ile birleştiğinde etkisini ikiye katlıyor. Her yörede öksürük için farklı doğal tarifler kullanılırken Eskişehir'de pekmez ile birleşen o ürün adeta öksürüğü söküp atıyor. İşte Eskişehirlilerin öksürük reçetesi…

ESKİŞEHİR'DEN PEKMEZLİ REÇETE

Demir eksikliği yani kansızlığa iyi geldiği bilinen pekmez aynı zamanda öksürüğünde doğal bir ilacıdır. Tahin ile karıştığında sofraları hem tatlandıran hem de şifalandıran bu karışım yoğurtla da tüketilmektedir. Bunun yanı sıra helva yapımı için kullanılan pekmez kurabiye pide ve benzeri birçok ürünle birlikte kullanılıyor. Diğer illere göre daha Eskişehir'de tahin tüketimi de daha fazladır.

tereyagi-pekmez.jpg

ÖKSÜRÜĞÜN DOĞAL ÇÖZÜMÜ

Üzüm, dut ya da keçiboynuzu pekmezleri tüketilirken Eskişehir'de daha çok üzüm pekmezinin tüketildiğini belirten pekmez satıcısı Ahmet Ünlü, "Üzüm pekmezinin yanı sıra keçiboynuzu pekmezi de çok tüketilmektedir. Daha sonra dut pekmezi tüketiliyor. Pekmezler Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelmektedir. Keçiboynuzu pekmezi Akdeniz Bölgesi'nden, üzüm pekmezi Ege Bölgesi'nden, dut pekmezi ise Adıyaman ve Malatya yörelerinden gelmektedir. Son 3-4 senedir yeni yeni Eskişehir'de özellikle İnönü, Seyitgazi, Alpu ve yakın köylerinden pancar pekmezi üretimi başlamıştır.” dedi.

Pancar pekmezinin de son derece kaliteli olduğunu ifade eden Ahmet Ünlü, pancar pekmezine de her geçen gün talebin arttığını söyledi. Pekmezin saymakla bitmez bir şifası bulunduğunu ifade eden Ünlü, tereyağı veya zencefille karıştırılıp tüketildiğinde pekmezin öksürüğe ve nezleye iyi geldiğini söyledi. Ünlü müşterilerin son zamanlarda artan salgın hastalıklara karşı korunmak için pekmeze yöneldiğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN