Geleneksel Türk mutfağının en nadidesi! İbni-Sina kitaplarında anlata anlata bitiremiyor: Bu çorbayı içen hastalık yüzü görmüyor

Geleneksel Türk mutfağının en nadidesi! İbni-Sina kitaplarında anlata anlata bitiremiyor: Bu çorbayı içen hastalık yüzü görmüyor

Türk mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yer alan bu çorba asırlar önce İbn-i Sina’nın da kitaplarında bahsettiği sağlıklı lezzetler arasında yer alıyor. Bu çorbayı içen resmen hastalık yüzü görmüyor. İşte geleneksel Türk mutfağının nadide lezzeti…

Tükettiğimiz her besin sağlığımıza hem dolaylı yoldan hem de direkt etki ediyor. Dolayısıyla beslenme tercihimiz daha sağlıklı olmamız açısından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda uzman doktorlar kişilerin nasıl beslenmesi gerektiğine ilişkin sık sık açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalarda bulunan ve tartışmalara konu alan Prof. Dr. Canan Karatay ise yine sağlıklı beslenme gündemindeki yerini aldı. Uzman isim o çorbayı altını çize çize vatandaşlara tavsiye ederken yine aynı çorbanın İbn-i Sina’nın “El-Kanun fi’t Tın” (Tıbbın Kanunu) eserinde de yer aldığı öğrenildi. Öyle ki bu çorbanın asırlardır en sağlıklı besinler arasında yer aldığı biliniyor.

yeni-proje-2-004.jpg

RESMEN ŞİFA KAYNAĞI

Prof. Dr. Canan Karatay, paça çorbasının resmen bir şifa kaynağı olduğunu söylüyor. Özellikle de kış mevsiminde hastalıklardan korunmak, bağışıklığı güçlendirmek ya da daha hızlı iyileşmek için tüketilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Vücuttaki virüsü, enfeksiyonu anında söküp atan paça çorbası İbn-i Sina’nın da kitaplarında yer alan bir çorba olması daha çük güven sağlıyor.

yeni-proje-3-004.jpg

Paça çorbasının içinde bulunan doğal kolajen, cilt sağlığından kemik sağlığına kadar birçok önemli fayda gösteriyor. Aynı zamanda içindeki vitamin ve mineraller insanların bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken daha hızlı iyileşme süreci ortaya çıkarıyor.

yeni-proje-4-005.jpg

Et ve sakatattan yapılan kelle paça çorbası amino asit, vitamin, mineral, kalsiyum ve magnezyum bakımından zengindir. Kelle paça çorbası özellikle virüs ve enfeksiyonlarla savaşmaya, kemik ve kas sağlığının korunmasına, saç, tırnak ve cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN