Herkes çok sağlıklı sanıyordu! Zararlarını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız: Vücut değerlerini altüst ediyor

Herkes çok sağlıklı sanıyordu! Zararlarını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız: Vücut değerlerini altüst ediyor

Herkesin sağlıklı olarak bildiği ama sürekli tüketimde vücuda ciddi zararlar veren o içecek uzmanlar tarafından da önerilmiyor. O içeceğin zararlarını duyan kulaklarına inanamayacak. Vücut değerlerini ise adeta altüst ediyor. İşte detaylar…

Posta’da yer alan habere göre tatsız ve renksiz bir içecek olan ve doğal mineral suyu olarak bilinen soda, birçok kişi tarafından sıklıkla tüketiliyor. Bazı insanlar keyfi bazı insanlar ise mide rahatsızlıklarının önüne geçmek için soda içiyor. Tatsız ve katkısız olmasından dolayı her ne kadar sağlıklı olarak bilinse de vücut için oldukça zararlı. İşte sodanın bilinmeyen zararları…

yeni-proje-1-004.jpg

HER GÜN TÜKETMEK VÜCUDA ZARAR VERİYOR

Her gün soda tüketmek vücuda büyük zararlar veriyor. Soda her ne kadar şekersiz, tatsız bir içecek olsa da sürekli tüketmek sanki şeker tüketiyormuş gibi zarar verebiliyor. Öte yandan içinde herhangi bir katkı maddesi olmasa da yapay katkı maddelerinin vereceği zararı da verebiliyor.

yeni-proje-2-004.jpg

KİLO ALMAYA YOL AÇIYOR

Her gün soda içmenin en büyük zararlarından biri kilo almaya yol açmasıdır. Her gazlı içecek yüksek fruktozlu mısır şurubunun yanı sıra yüksek şeker içerir. Bir besin değeri sunmadan kilo almaya neden olur. Söz konusu bu boş kalorilerin sık sık alınması, enerji tüketiminde ve harcanmasında dengesizliğe yol açıyor. Bunun sonucunda ise fazla kilolar ve obezite riski ortaya çıkıyor. Obezite ise kalp sağlığını ciddi derecede etkiliyor.

yeni-proje-3-004.jpg

DİYABET RİSKİNİ ARTIRIYOR

Sodanın içinde bulunan yüksek şeker, tip 2 diyabetin önemli bir faktörü olan insülin direncine neden oluyor. Dolayısıyla düzenli olarak şekerli içecek tüketmek diyabet riskini artırıyor.

yeni-proje-4-003.jpg

DİŞLERİ VE KEMİKLERİ ZAYIFLATIYOR

Sodaya ilişkin yapılan bazı çalışmalar fazla soda tüketiminin kemik sağlığına zarar verdiğini ortaya çıkardı. Gazlı içeceklerin çoğunda olan fosforik asit vücuttaki kalsiyum emilimini önlüyor. Bu durum ise kemiklerin zayıflamasına yol açıyor. Bunların yanı sıra aşırı soda tüketimi diş yapısını bozuyor. Sodanın asidik olması ve şeker oranının fazla olması diş minesini aşındırarak çürümeye yol açıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN