Herkes çöp diye döküyor faydalarını duyan şaşırıp kalıyor! Aç veya tok farketmiyor 1 kaşığı bile mucize... Zararlı bakterileri öldürerek mideyi temizliyor

Herkes çöp diye döküyor faydalarını duyan şaşırıp kalıyor! Aç veya tok farketmiyor 1 kaşığı bile mucize... Zararlı bakterileri öldürerek mideyi temizliyor

Yoğurt suyunun faydalarını duyunca şaşıracaksınız. Yararlı özelliklerini öğrenince her zaman tüketmek isteyeceksiniz. Yoğurt suyunun faydaları neler? Sorusu ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu sorunun cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Beslenme uzmanları yoğurt suyunun dökülmemesi gerektiğini söylüyor. Yapılan araştırmalar sonucunda yoğurt suyunun inanılmaz etkisi ortaya çıktı.

Yoğurt suyu kalsiyum, protein ve B vitaminleri içerdiğinden tokluk hissi verir.

Ayrıca yağ yakmaya yardımcı olur.

Yoğurt suyu da metabolizmayı çalıştıran özelliklere sahiptir. Kefir gibi yoğurt suyunun da faydalı bakteriler içerdiği söylenmektedir. Bu yararlı bakteriler bağırsakları korur. Bağırsak florasını dengeleyen bu faydalı bakteriler sayesinde kabızlıktan kurtulmak da mümkündür.

Bu yüzden yoğurt suyunu dökmeyin. Yoğurtlu su içmenin bir zararı yoktur. Ancak yoğurdun taze olmasına ve ekşi olmamasına dikkat edilmelidir. Ekşi veya bozuk yoğurt içilmesi önerilmez.

YOĞURT SUYU NE ZAMAN İÇİLEBİLİR?

Enfeksiyonlu günlerde, kahvaltıda, öğün aralarında ve mide rahatsızlıklarında yoğurt suyu içilmesi tavsiye edilir.

Aç ya da tok olman fark etmez. 1 yemek kaşığı yoğurt suyu bile tam koruma sağlamak için yeterlidir. Yoğurt suyunun da mideyi temizlediği söylenmektedir.

Yoğurt, içerdiği laktik asit sayesinde zararlı bakterileri öldürerek ishal gelişimini engeller ve bağırsağın iç ortamının sağlıklı olmasını sağlar. Dürüst olmak gerekirse, bu kalsiyum deposu fermente süt ürününün mükemmel bir bağırsak temizleyici olduğunu söyleyebiliriz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN