İbn-i Sina'nın gizli reçetesi yeni keşfedildi! Her tutamı ilaç gibi şifalı, beyinden ayak ucuna kadar faydası var

İbn-i Sina'nın gizli reçetesi yeni keşfedildi! Her tutamı ilaç gibi şifalı, beyinden ayak ucuna kadar faydası var

İbn-i Sina'nın bin yıl önce kaleme aldığı Küçük Tıp Kanunu kitabından yeni tavsiyeler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İşte, İbn-i Sina'nın bin yıl önce önerdiği o şifalı bitki ve faydaları...

Tıpta "Tıbbın Babası" olarak tanımlanan İbn-i Sina, o meyvenin kabuklarının faydasını yüzyıllar öncesinde fark etmiş ve Küçük Tıp Kanunu kitabında o faydaları tek tek sıralamış.

Yüzyıllar sonra yapılan araştırmalar da İbn-i Sina'nın verdiği bilgileri doğrular nitelikte. İşte, İbn-i Sina'nın mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylediği o meyve ve faydaları...

İbn-i Sina, Küçük Tıp Kanunu isimli kitabında aslında çok büyük faydalar sağlayacak bilgiler vermiş. Yaz mevsiminin sevilen meyvelerinden kavunun altını çizen İbn-i Sina, kavunun faydalarını şöyle sıralıyor:

KABUĞUNDAN FAYDALANIN!

Kavun kabuğu yüze sürüldüğünde:

- Cildi temizleyerek nemlendiriyor,

- Sivilceleri iyileştiriyor,

- Göz çevresi bakımı sağlıyor,

- Cildi ölü hücrelerden arındırıyor.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR

İçeriğinde bol miktarda D vitamini bulunan kavun, kalsiyum ile fosfor emilimi sağlayarak kemiklere depoluyor ve kemik yapısının güçlenmesini sağlıyor.

p-h-3-2.jpg

KAN BASINCINI DÜZENLİYOR

Sodyum ve potasyum vücudun sıvı dengesini sağlayan minerallerdir. Kavun, sodyum ve potasyum sayesinde kan basıncını düzenliyor.

BAĞIŞIKLIĞI DESTEKLİYOR

Bağışıklık sistemi vücudun savunma mekanizmasını oluşturmaktadır. Bağışıklığı güçlü olanların hastalıklara yakalanma oranı azalır. Vitamin ve mineraller ise bağışıklığı güçlendiren besin gruplarındandır. Kavun da içeriğindeki vitamin ve minerallerin sayesinde bağışıklığı güçlendirerek hastalıkları önler, mevcut hastalıkların da tedavisine yardımcı olur.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR

Güçlü bir B vitamini kaynağı olan kavun, unutkanlığın önüne geçerek hafızayı güçlendirir ve alzheimer gibi hastalıkları önler.

CİĞERLERİ TAZELİYOR

Sigara gibi zararlı maddelerin kullanımı vücuttaki A vitamininin azalmasına neden olur. Kavun gibi A vitamini bakımından zengin besinler tüketilmesi ciğerleri temizlerken, nefes darlığı gibi sorunları da önler.

p-h-4-1.jpg

SAKİNLEŞTİRİYOR

Kavundaki potasyum, vücudu sakinleştirmektedir. Stres giderici özelliği bulunan kavun, odaklanmayı da kolaylaştırır.

Ancak unutmayın ki özellikle diyabet gibi rahatsızlıkları olanların kavun tüketmeden önce mutlaka doktoruna danışması gerekiyor. Kavun tek başına alerjik bir meyve değildir. Çapraz bulaşmadan dolayı polen gibi nedenlerle basit alerjilere neden olabilir. Fakat, diyabet hastalarının mutlaka kavun tüketimi için doktora danışması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN