İbrahim Saraçoğlu'ndan hayat dolu tavsiye: Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyen bir daha hasta olmuyor

İbrahim Saraçoğlu'ndan hayat dolu tavsiye: Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyen bir daha hasta olmuyor

Sağlıklı beslenme tavsiyeleri ile sık sık gündeme gelen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kış aylarında sıklıkla tüketilmesi gereken besinleri sıraladı. Bu besini yiyen bir daha hasta olmuyor! İbrahim Saraçoğlu'ndan hayat dolu tavsiye. Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içiyor. Hem yemeklerinizde kullanın hem de çayını yapıp için. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği o mucizevi besin...

Kış ayları ile birlikte grip salgını hızla artmakta. Hava değişimlerinden kaynaklı olan grip salgınlarından korunmak istiyorsanız sağlıklı beslenmek oldukça önemli. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu besin ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. Portakaldan 7 kat daha fazla C vitamini içeriyor. Bunu yiyen bir daha ne hasta oluyor ne de öksürüyor. Bu besin her hastalığa deva oluyor.

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN HAYAT KURTARAN TAVSİYE

Son dönemde salgın hastalıklar hızla yayılmakta. Özellikle yaygın olarak görülen grip vakalarında artış yaşanırken uzmanlardan peş peşe uyarılar geliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ısırgan otunun portakaldan 7 kat fazla C vitamini içerdiğini ve aynı zamanda tam bir protein bombası olduğunu belirterek herkese önerdi. Isırgan otu bağışıklık sistemini güçlendirirken aynı zamanda sıra iltihabı, saman nezlesi semptomlarını, kan basıncını ve kan şekeri düzeylerini azaltır.

gfgfgf-2023-11-04t135505-738.jpg

PORTAKALDAN 7 KAT FAZLA C VİTAMİNİ İÇERİR

Isırgan otu dikenli yapraklarından dolayı dokunulduğunda kaşıntıya neden olur. Ancak güzel temizlenip kurutulduktan sonra yenilme kıvamına gelir. Isırgan otu işlenip kurutulduktan, dondurularak kurutulduktan veya pişirildikten sonra ve çay olarak güvenle tüketilebilir.

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI NELER?

Alternatif tedavi alanlarında ve bilim dünyasında adından sıkça söz ettiren bitkinin pek çok faydası bulunur. Ilıman iklime sahip tüm topraklarda yetişir ve içeriğinde yüksek oranda C vitamini vardır. Antioksidan ve antimikrobiyal özelliğe sahip olan bitki, demir, histamin, C vitamini, klorofil ve aseltilkon içerdiği gibi ağrı kesici etkisi de bulunur. Isırgan otunun faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • C ve A vitamini içerdiğinden vücudu toksinlerden arındırır. Vücutta etkisizleştirilen toksinlerin atılmasında büyük rol oynar.
  • Böbrek, mesane ve safra kesesinde oluşan kum ve taşın kolayca atılmasını sağlar. Aynı zamanda böbrek taşı/kumu oluşumunu da engeller.
  • İdrar sökücü özelliği sayesinde mesaneyi ödem ve enfeksiyondan korur.
  • Tohumu, lens sistemini uyarır; böbreklerdeki fazla toksinlerin atılmasına yardımcıdır.
  • Yüksek C vitamini ve demir içeriğinden dolayı kırmızı kan hücresi oluşumunu hızlandırır. Kansızlık sorunu yaşayanlar tarafından tüketilebilen bitki kan dolaşımını hızlandırır.
  • Kanın temizlenmesine yardımcı olan bitki, aneminin ve kronik yorgunluğun hafifletilmesini de sağlar.

gfgfgf-2023-11-04t135440-825.jpg

  • Karotenoid içeriğinden dolayı göz sağlığını da muhafaza eder.
  • Araştırmalarda prostat kanserine iyi geldiği görülür.
  • Kalp ve damar sağlığını korumada, kemikleri güçlendirmede önemli rol oynar.
  • Diş eti kanamaları ile iltihabın önlenmesine de yardımcıdır.
  • 100 gram bitkide 80 gr su olduğundan aynı zamanda idrar sökücü işlevi de görür.
  • Astım, saman nezlesi gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarını hafifletir.
  • Saç dökülmesini engellemeye yardımcı olur.
  • Cilt sağlığı üzerinde de oldukça yarar sağlayan otun sivilce oluşumunu önleyerek cildi güzelleştirdiği görülür.
  • Emzirme döneminde olan annelerin sütünü artırmaya yardımcıdır.
  • İshal ve mide bulantısına iyi gelen ot, aynı zamanda kireçlenmeyi, romatizmayı ve eklem ağrılarını da büyük ölçüde azaltır.
  • Gut rahatsızlığının tedavisinde de oldukça etkilidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN