Kahve Gerçekten Kalbe Zararlı Mı? Günde Ne Kadar Kahve İçmek Gerekiyor? İşte Kahvenin Faydaları ve Zararları

Kahve Gerçekten Kalbe Zararlı Mı? Günde Ne Kadar Kahve İçmek Gerekiyor? İşte Kahvenin Faydaları ve Zararları

Sağlık ve beslenme alanında birçok yanlış efsane var. Bir yanda olumlu bir içecek olarak kahvenin destekçileri, diğer yanda kahvenin sizin için kötü olduğunu söyleyenler var. Kalbi incittiğini söyleyenler ve bunun aksini düşünenler. Ancak bunlar sadece sıradan insanların görüşleridir. Araştırmalara göre, kafeinin faydaları risklerinden daha fazla olabilir. Ayrıca sağlıklı kalmak için günde bir miktar kahve içilmesi gerekiyor.

Gün boyunca bize eşlik eden bir içecekten bahsettiğimizi düşünürsek, ortalama içilecek kahve miktarını anlamakta fayda var. Hemen hemen herkes günde en az 2 bardak içiyor. Kim güzel bir kahve ile uyanmaz istemez ki? Kim iş molasında içmeden durabilir? Hatta herhangi bir bağlamda sosyalleşmenin bir yoludur.

Burada kesin olan bir şey var: Bu içeceğin sağlığa kötü mü yoksa iyi mi geldiğini ancak işinin ehli kişiler anlayabilir. Bu nedenle çalışmadan yola çıkarak bugün sağlıklı kalmak için günde kaç tane kahve içmemiz gerektiğini ve kahvenin kalbe zarar verip vermediğini öğreniyoruz.

Kahvenin kalbe zarar verip vermeyeceğini ve iyi hissetmek için günde kaç tane içilmesi gerektiğini öğrenelim.

haberici.jpeg

FAYDALAR VE RİSKLER

Popüler efsaneler, kahvenin sizin için kötü olduğunu söylüyor. Araştırmalar, sağlık yararları elde etmek için adil bir miktar olabileceğinin altını çiziyor. Ancak sadece bu değil, araştırmalar kahvenin kalbin düşmanı olmadığını belirtiyor. Görünüşe göre herkes tarafından sevilen bu sıcak içecek, yararlanabileceğiniz birçok olumlu etki sunuyor. Bu, kronik hastalıklardan muzdarip olma riskini azaltabilir. Bunlara tümörler de dahildir. Çalışma, hamile ve emzikli kadın vakalarını veya sağlık durumu kötü olan insanları kapsamamaktadır.

Yapılan çalışmadan elde edilen kanıtlara göre, kahvenin kolesterol değerleri üzerinde etkisi olabilir. Hatta filtresiz kahve içenler de kahvenin zarar vereceği kişiler arasında olabilir. Üstelik sadece filtrelenmemiş kahve değil, aynı zamanda espresso, hazır kahve veya mocha kahve. Bu nedenle, kolesterol söz konusu olduğunda, filtrelenmemiş içeceğin tüketimini sınırlamak daha iyi olacaktır.

haberici2-004.jpg

GÜNLÜK OLARAK KAHVE TÜKETEK

Anketin ayrıntılarına girersek, günde 4 veya 5 "fincan" kahve, kötü hastalık riskinin azalmasına yol açabilir. Bu yüzden günlük olarak kahve içmek zarar vermemelidir. Aslında bu miktar 400 miligram kafeini geçmez. İkinci rakam sağlıklı yetişkinler için doğru sayıyı ifade eder. Veronesi Vakfı'nın analizi , kahvenin kalbin dostu olduğunu belirterek, kafein ve kardiyovasküler sağlığın iyi bir ilişkiye sahip olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Anket, kısa vadede kahvenin kan basıncını artırabileceğini vurguluyor. Öte yandan, düzenli bir günlük tüketimi sürdürürseniz, vücut zamanla bir tür tolerans geliştirir. Bu nedenle, sürekli olarak daha fazla kahve içen insanları, kahvenin kendisinin neden olabileceği hipertansiyon gelişiminden korunmaya yönlendirir. Yüksek tansiyonunuz varsa, kahvenin içinde klorojenik asit olduğu için bu içeceği içebilirsiniz. Bu bileşen kan basıncı üzerindeki etkiyi azaltabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN