Kahvenize kaşık kaşık koyun! Bağırsakları motor gücüne ulaştırıyor: 1 bardağı bile kabızlıktan eser bırakmıyor

Kahvenize kaşık kaşık koyun! Bağırsakları motor gücüne ulaştırıyor: 1 bardağı bile kabızlıktan eser bırakmıyor

Kahve günün her saatinde tüketilen ve oldukça sevilen bir içecek. Sağlık açısından da faydalı olan ve düzenli tüketildiğinde vücudu yenileyen kahvenin sindirim sistemine etkileri de herkes tarafından bilinen bir gerçek. Kilo verme sürecinde bile tüketilmesi tavsiye edilen kahvenin içerisine o üründen eklendiğinde ise etkileri katlanarak artıyor. İşte, kahvenin içine koyarak tüketmeniz gereken o ürün…

Kilo vermek için yalnızca diyet ve egzersiz yapmak yeterli olmuyor. Yağ yakımına destek olan besin veya içecekleri de tüketmek gerekiyor. Türk kahvesi de düzenli tüketimde metabolizmayı hızlandırıyor ve yağ yakımının kolaylaşmasını sağlıyor.

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Türk kahvesi kalın bağırsak ile kolon kanseri riskini yüzde 25, bağırsak kanserini ise yüzde 45 oranında azaltıyor. Vücuda enerji depolayan Türk kahvesi, sindirim sisteminin de düzenli çalışmasını sağlıyor. Ayrıca uyarıcı özelliğe sahip olan Türk kahvesi, beyni sinyallere karşı daha aktif hale getiriyor.

Kolesterolü düşüren Türk kahvesi, kalp ve damar sağlığını da koruyor. Türk kahvesinin en önemli faydalarından biri ise hafızayı güçlendirmesidir.

tarcinli-kahve-icmenin-faydalari-2.jpg

TÜRK KAHVESİ ZAYIFLATIR MI?

Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan Türk kahvesi, kalp atışını da hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımı sağlar. Her gün düzenli olarak içilen bir fincan Türk kahvesi, bölgesel yağların yakımına bire bir etki eder. Tabi bu etki spor ve diyetle desteklendiğinde görülür.

Türk kahvesinin etkisini artırmak içinse içerisine tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz. Yağ yakıcı özelliği olan tarçın, kan şekerini de dengeleyerek açlık krizlerinin önüne geçmenizi sağlar.

tarcinli-kahve-icmenin-faydalari-1.jpg

TARÇINLI KAHVE İÇMENİN FAYDALARI

Türk kahvesine ekleyeceğiniz bir tatlı kaşığı tarçın, kilo vermenizi hızlandıracaktır. Bu etki özellikle göbek bölgesindeki yağlara olacaktır.

Türk kahvesi ile tarçının metabolizmayı hızlandırıcı etkileri birleştiğinde, kısa sürede fazlalıklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Her gün içtiğiniz bir Türk kahvesinin içine bir tatlı kaşığı tarçın koyarak siz de fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN