Kalp ve şeker hastalarına tek çare! Canan Karatay üstüne basa basa önerdi: ‘İçen turp gibi oluyor’

Kalp ve şeker hastalarına tek çare! Canan Karatay üstüne basa basa önerdi: ‘İçen turp gibi oluyor’

Sağlıklı yaşama dair verdiği tavsiyelerle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağını öve öve bitiremiyor. Özellikle kalp ve şeker hastalarına seslenen Karatay, ‘İçen turp gibi oluyor’ diyerek önerdi…

Doğal ağrı kesici olan zeytinyağını, Prof. Dr. Canan Karatay, genelde her fırsatta tüketmeyi öneriyor. Öyle ki zeytinyağının içeriğindeki maddeler içtikçe turp gibi sağlamlaştırıyor.

Zeytinyağının sağlık üzerindeki etkilerinden bahseden Karatay, "Diğer yağlara göre çok daha faydalı olan zeytinyağının her sabah bir kaşık aç karnına içilmesi mucize sonuçlar verir" ifadesini kullanıyor. Karatay'a göre zeytinyağı yalnızca yemeklere ilave edilmemeli, aynı zamanda içilmeli. Elbette ki miktarı önemli.

KALP HASTALARINA BİREBİR ÇÖZÜM

Doymuş yağlar yerine tercih edildiği zaman kalp sağlığını destekleyen zeytinyağı, yüksek oranda tekli doymamış yağ içeriyor. Yani kolesterolün seviyesini kontrol ederek kalp hastalığı riskini azaltabiliyor. Aynı zamanda damar tıkanıklıklarının da önüne geçme özelliği var.

canan-karatay-zeytinyagi-1.jpg

İLTİHABI ÖNLÜYOR

İçeriğinde bulunan oleik asit ile fenolik bileşik ise iltihaplanmayı önlüyor. Bağışıklığı güçlendiren zeytinyağı, kronik inflamatuar hastalıkları riskini azaltırken, iltihap sorunlarını da hafifletiyor.

SİNDİRİMİ DÜZENLEMEYE YARDIMCI OLUYOR

Hafif yapısı olan zeytinyağı, doğal yağ asitleri içerdiği için sindirim sistemine yardımcı oluyor. Aynı zamanda zeytinyağı bağırsakları yumuşatarak, kabızlık riskini de azaltıyor.

cahah-karatay-zeytinyagi.jpg

KANSER RİSKİNİ MİNİMUMA İNDİRİYOR

Zeytinyağı tüketmek, hormonel dengeyi korur. Özellikle meme ve prostat kanseri gibi hormanla ilgili kanser türlerinin gelişimini azaltmaya yardımcı olur. Antioksidan özelliklerinin sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini önler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN