Kandaki toksinleri böyle atın: Karaciğeri tertemiz yapmanın en etkili 7 yolu! 1 haftadaki değişime inanamayacaksınız

Kandaki toksinleri böyle atın: Karaciğeri tertemiz yapmanın en etkili 7 yolu! 1 haftadaki değişime inanamayacaksınız

Vücut, tüketilen besinler, kullanılan eşyalar ve kozmetik ürünler sonucu toksinlere maruz kalabiliyor. Tüm bu toksinlerden vücudu karaciğer arındırıyor ve temizliyor. Vücudun doğal temizleyicisi olan karaciğerin de temizlenmesi ve arınması gerekiyor. Karaciğeri en hızlı ne temizler? Karaciğeri temizlemek için ne iyi gelir? Karaciğer temizliği nasıl yapılır? İşte, doğal yollardan karaciğeri temizlemenin sırrı...

Vücudun en büyük organı olan karaciğer, kan dolaşımındaki toksinlerin uzaklaştırılmasına, filtrelenmesine ve sağlıklı kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı oluyor.

Karaciğerde bir sorun olduğunda oluşan belirtiler kronik yorgunluk, eklem ve kas ağrısı, baş ağrısı, hafıza ve odaklanma problemleri, uyku problemleri, göz çevresinde morluklar, şişkinlik ve ödem, gastrit, mide ve bağırsak sorunları, kötü kokan nefes, sürekli yemek yeme isteği ve kilo vermede yaşanan problemler, cilt sorunları ve PMS (Premenstrüel sendrom) olarak sıralanabilmektedir. Bu belirtilerle karaciğer sinyal verebilmektedir.

Vücudumuzun olmazsa olmaz organları arasında olan karaciğer sağlığını korumak için uzmanların 7 önerisi var.

KARACİĞERDEKİ TOKSİNLERİ ATMAK İÇİN NE YAPMALI?

1) GÜNLÜK YÜRÜYÜŞ YAPIN

Gençlerde günde 8 bin ila 10 bin adım ve yaşlılarda günde 6 bin ila 8 bin adım yürümek, yaşam süresini artırıyor. Kanserler dahil tüm vakalardan kaynaklanan ölümleri azaltıyor.

En az 30 dakika ile 1 saat arasında, daha az olmamak kaydıyla yürüyün. Ne kadar çok adım atarsanız o kadar iyi sonuç alabilirsiniz.

2) TEMPOLU YÜRÜYÜŞ ŞART

Dakikada 100 adım tempolu yürüyüş, kilo kaybı bile yaşamadan karaciğer yağlanmasını azaltıyor. Haftada en az 150 dakika tempolu yürüyüş olumlu sonucu garanti ediyor.

3) KALİTELİ UYKU

Geceleri en az 7 saat uyuyun. Gündüzleri bir saatten fazla şekerleme yapmayın ve hafta sonları kaybedilen uyku saatlerini telafi etmeye çalışın. Bu, yağlı karaciğere yakalanma olasılığını azaltır, yağlı karaciğer hastalığını iyileştirir ve yağlı karaciğerin ilerleme riskini azaltır.

4) KAHVE VE ÇAY

Günde 3 fincan süt ve şeker içermeyen sade kahve karaciğer yağlanması riskini azaltır, karaciğer fibrozisini tersine çevirir, karaciğer yağlanmasının ilerleme riskini azaltır, karaciğer yağlanması riskini azaltır. Yağlı karaciğer hastalığının siroza ilerleme riski vardır ve dengeli çay-kahve tüketimi özellikle diyabetlilerde karaciğer yağlanması üzerind etkilidir.

5) ALKOL

Alkolden tamamen uzak durmak, uzun ömürlülüğü, refahı ve üretkenliği artırır. Ayrıca neredeyse 30 tür kansere ve diğer bazı metabolik hastalıklara yakalanma olasılığını azaltır.

6) GECELERİ YEMEK YEMEK

Gece yemek yeme veya gece geç saatte atıştırma, obezite, düşük uyku kalitesi ve daha uzun ancak daha verimsiz uyku süresi gibi metabolik hastalık riskinin artmasıyla ilişkilendirildi. Yatmadan en az üç saat önce yemek yemekten kaçının.

7) BOL SU TÜKETİN

Sağlıklı bir karaciğer için başka bir yaşam tarzı tüyosu da kendinizi sulu tutmaktır. Yeterli su içmek, karaciğer fonksiyonu da dahil olmak üzere genel sağlığı destekler. Su, vücudunuzun toksinleri ve atık ürünleri temizlemesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN