Kaynatıp içen Albert Einstein gibi oluyor! Zekayı güçlendiriyor, hafızayı ikiye katlıyor: O bitkinin çayı şifa dağıtıyor

Kaynatıp içen Albert Einstein gibi oluyor! Zekayı güçlendiriyor, hafızayı ikiye katlıyor: O bitkinin çayı şifa dağıtıyor

Doğada kendiliğinden yetişen bazı bitkiler insan sağlığı için sayısız fayda sağlıyor. Bu bitkilerden özellikle biri var ki kaynatıp içen Albert Einstein gibi oluyor. Öyle ki bu bitki zekayı güçlendiriyor, hafızayı ikiye katlıyor ve baş ağrısını ortadan kaldırıyor…

Doğal bitki çayları hem hastalıkların tedavisinde kullanılıyor hem de zekayı açıyor. Bu bitkilerin başında da karabaş otu geliyor. Çay olarak da tüketilebilen bu bitki zeka ve hafızayı güçlendirici etkisiyle ön plana çıkıyor.

Prof. Dr. Oğuz Özyaral, geçmek bilmeyen öksürük ve baş ağrısı için de karabaş otu çayını önererek, "Vitamin, mineral ve uçucu yağların yanı sıra güçlü bir fitokimyasal deposudur." Diyor.

karabas-otu-faydalari-1.jpg

KARABAŞ OTU FAYDALARI

Karabaş otunun genel faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

Zeka ve hafızayı güçlendirir

Depresyon ve anksiyeteyi önler

Uykusuzluğu giderir

Sinüzit, öksürük, kronik nezle ve ateşli soğuk algınlığı tedavisini destekler

Antibakteriyeldir

Kan-damar sağlığını korur, kanı sulandırır

Romatizmal ve kas ağrıları ile kas yorgunluğunu giderir

Baş ağrısı ve migreni hafifletir

Sindirim sistemini güçlendirir, hazımsızlığa, kabızlığa ve mide gazına iyi gelir, mide bulantısını giderir

Ürogenital sistem enfeksiyonlarını alır

Kan kanseri, beyin tümörü, prostat, bağırsak, meme ve pankreas kanserlerini önleyicidir, gelişimini engeller

Cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır

karabas-otu-faydalari-2.jpg

KARABAŞ OTU ÇAYI NASIL YAPILIR?

1 tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otunu veya tohumlarını ağzı kapalı bir demlikte 2-3 dakika kadar kaynatın ve çay soğumadan süzün. 2 günde bir defa, akşam yemeklerinden 2 saat sonra tüketebilirsiniz. İsteğe göre içine bal ile limon da ekleyebilirsiniz.

Doğal bitki çayları sağlıklı olduğu gibi kronik hastalığı olanlar ya da gebeler için riskli de olabilir. Bu yüzden tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Karabaş otu çayı ilk 10 gün 5 kere tüketilir sonrasında 1 hafta ara vererek bir kür daha alınır. Yani 1 ayda yaklaşık 10 kere tüketilmiş olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN