Kendisi kadar kabuğu da faydalı çıktı! Çöpe atanlar bin pişman olacak, kaynatıp içince o hastalıklara iyi geliyor

Kendisi kadar kabuğu da faydalı çıktı! Çöpe atanlar bin pişman olacak, kaynatıp içince o hastalıklara iyi geliyor

Genellikle bir çoğumuz meyve tüketiminden sonra kabuklarını çöpe atarız. Ancak çöp olarak attığımız o kabuklar sağlık, temizlik ve günlük yaşamınızda yaratıcı kullanımlar için sonsuz olanaklar sunarlar. İşte yine o meyvelerden birinin kabuğunun faydaları ile karşınızdayız.

Günlük yaşantımızda tükettiğimiz yiyeceklerin artıklarını çöpe atmak alışkanlığı, çevreye ve doğal kaynaklara zarar veren bir davranış olabilir. Özellikle portakal gibi meyvelerin kabuklarını çöpe atmak, farkında olmadan değerli bir kaynağı kaybetmemize sebep olabilir.

KENDİSİ KADAR KABUĞU DA FAYDALI ÇIKTI! ÇÖPE ATANLAR BİN PİŞMAN OLACAK, KAYNATIP İÇİNCE O HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

Portakal kabuğu, turunçgillerin diğer kabukları gibi, yüksek miktarda C vitamini ve lif içerir. Ayrıca, portakal kabuğu, antioksidanlar açısından da zengindir ve sindirim sistemini düzenleyici özelliklere sahiptir. Portakal kabuğunun farklı kullanım alanları da vardır. İşte onlardan bazılar;

1539066.jpg

KOYU LEKELERİ GİDERMEK İÇİN PORTAKAL KABUĞU KULLANIN

Portakal kabuğu, cildinizde güneş hasarı veya sivilce izinin neden olduğu koyu lekeleri hafifletmeye yardımcı olabilecek sitrik asit içerir. Etkilenen bölgeye biraz taze sıkılmış portakal suyu veya portakal kabuğu sürün ve yıkamadan önce 30 dakika bekletin. Sonuçları görene kadar bu işlemi her gün tekrarlayın.

EVİNİZİN GÜZEL KOKMASI İÇİN PORTAKAL KABUKLARINI KAYNATIN

Bu kış eviniz çok kuru geliyorsa, birkaç portakal kabuğunu kaynatın. (Kaynar suya portakal kabukları ekleyin.) Bunu yapmak havanın nemlenmesine yardımcı olur ve aromatik bir portakal kabuğu verir. Haşlanmış portakal kabukları evinizin harika kokmasını sağlayabilir! 2-3 portakalın kabuklarını bir tencereye su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Ardından, ısıyı kapatın ve kokunun evinizi doldurması için tencerenin oturmasına izin verin.

portakal-kabugu-shutterstock-1.webp

PORTAKAL KABUĞU ÇAYI HASTALIKLARA BİRE BİR

Portakal kabuğundan elde edilen çay öksürüğe iyi gelir, kansızlığa şifa olur, karaciğeri yeniler ve vücudun gün boyu aldığı zararlı toksinleri temizler.

AHŞABI CİLALAMAK İÇİN PORTAKAL KABUKLARI KULLANIN

Biraz cila gerektirebilecek ahşap mobilyalarınız varsa, portakal kabuğu kullanmayı deneyin! Cilaya ihtiyaç duyan mobilyalara kabuğun içini sürün. Parlatmak için tahıl yönünde ovalayın. Mobilyalara güzel bir parlaklık vermek için kabuğa bir miktar zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

ESMER ŞEKERİNİZİ TAZE TUTUN

Portakal kabuğu ile saklayarak esmer şekerinizi yumuşak ve taze tutun! Kahverengi şekerinizin olduğu kaba bir portakal kabuğu koyun. Havadaki sıvıyı emmeye yardımcı olacak ve şekerin sertleşmesini önleyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN