Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır evde

Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır evde

Kulağımıza su kaçması duyma oranımızın azalmasına neden olur ve bu durum bizleri son derece rahatsız eder. Kulağımıza kaçan suyu çıkartmak için uzman hekimlere başvurmak önerilse de bazen kulağımıza kaçan suyu evde çıkartmak isteriz. Peki kulağa kaçan su nasıl çıkarılır evde işte bu sorunun yanıtı.

"Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır evde" sorusunun yanıtı büyük bir merak konusu. Kulağa kaçan su, oldukça rahatsız edici bir durumdur.

Ancak, evde uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntemle suyu kolayca çıkarabilirsiniz. İşte, kulağa kaçan su nasıl çıkarılır, adım adım:

Başınızı eğin

Başınızı yana eğerek, suyun kulağınızın dış kısmına doğru akmasını sağlayın. Bu yöntemle birlikte, kulağınızın üst kısmına hafifçe vurabilirsiniz.

Kulak damlası kullanın

Eczanelerden temin edebileceğiniz kulak damlaları, kulağınızda biriken suyu çıkarmaya yardımcı olabilir. Kulak damlasını kulağınıza damlatın ve birkaç dakika bekleyin. Daha sonra, başınızı yana eğerek, suyun kulağınızın dış kısmına doğru akmasını sağlayın.

Sıcak su uygulayın

Sıcak su, kulağınızdaki suyu çıkarmaya yardımcı olabilir. Isıtılmış suyu, bir pipet veya temiz bir şırınga kullanarak kulağınıza dikkatli bir şekilde damlatın. Daha sonra, başınızı yana eğerek, suyun kulağınızın dış kısmına doğru akmasını sağlayın.

kulakk.jpg

Alkol ve sirke karışımı

Alkol ve sirke karışımı, kulağınızdaki suyu çıkarmaya yardımcı olabilir. Eşit miktarda alkol ve sirkeyi karıştırın. Bu karışımdan birkaç damla, kulağınıza damlatın ve birkaç dakika bekleyin. Daha sonra, başınızı yana eğerek, suyun kulağınızın dış kısmına doğru akmasını sağlayın.

Kulağa kaçan su, ciddi bir durum olmasa da oldukça rahatsız edicidir. Yukarıdaki yöntemlerle birlikte, su hala çıkmıyorsa veya ağrı varsa, bir doktora danışmanız önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN