Lezzeti kadar faydası da dillere destan! Sabahları kahve yerine bunu tüketin: 1 tanesi bakın ne mucizeler yaratıyor

Lezzeti kadar faydası da dillere destan! Sabahları kahve yerine bunu tüketin: 1 tanesi bakın ne mucizeler yaratıyor

Neredeyse her mutfakta olan ve vazgeçilmez meyveler arasında yer alan o meyve sadece lezzetiyle değil faydalarıyla da dillere destan oldu. Sabahları kahve yerine bunu tüketen resmen şifa doluyor. Bir tanesi bile bakın ne işe yarıyor…

Her insan sabahları mutlu, enerjik ve zinde uyanmak ister. Bunun için genellikle sabahları aç karnına kahve içmek tercih edilir. Lakin kahve içmek yerine daha sağlıklı bir yollar zinde olmak istiyorsanız başvurabileceğiniz başka bir yol daha var. Her sabah bu meyveden bir tane yiyen resmen zımba gibi oluyor. Peki vücuda enerji veren bu meyve hangisi? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-2-002.jpg

TAM BİR ŞİFA DEPOSU

Doğanın insanlara sunduğu en lezzetli ve şifalı meyvelerinden biri elmadır. Elma içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde diş sağlığından mide sağlığına kadar birçok konuda vücuda fayda sağlar. Elmanın içinde bol miktarda A ve C vitamini vardır. Öte yandan potasyum açısından da zengin olan elma bu bileşenler sayesinde vücut direncini artırır ve vücudun hastalıklara karşı önlem almasına yardımcı olur.

yeni-proje-3-003.jpg

SABAHLARI ELMA YEMENİN FAYDALARI

Sabahları aç karnına elma yediğiniz takdirde vücudunuza birçok etkisi olduğunu göreceksiniz. Aç karnına yenilen elma kanda oluşan toksinleri temizlerken vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardım eder. Özellikle de yeşil elma mide rahatsızlıklarına iyi gelerek mide asidini dengelemeye yardımcı olur.

Tüm bunların yanı sıra damarlarda plak oluşumunu önleyen elma, kalp kaslarını güçlendirerek kalpte oluşabilecek iltihaplanmaların önüne geçer. Bu durum ise kalp sağlığınızın korunması anlamına gelir.

yeni-proje-4-002.jpg

Sabahları aç karnına elma yemenin sağlıklı etkilerinden biri de dişlerde oluşabilecek bakteri plaklarının önüne geçmektir. Bu sayede diş sağlığı korunur.

En önemlisi ise elmanın içinde bulunan fruktozun görevidir. Fruktoz uykulu hale iyi gelir ve enerjik bir ruh haline sahip olmaya yardımcı olur. Dolayısıyla sabah uyandığınızda aç karnınıza bir elma yediğiniz takdirde hem ayılacak hem de enerji dolacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN