Limon çekirdeklerini çöpe atan bin pişman olacak! Bir avuç kaynatın o hastalığı unutun…

Limon çekirdeklerini çöpe atan bin pişman olacak! Bir avuç kaynatın o hastalığı unutun…

Genellikle çöpe atılan limon çekirdekleri meğer öyle kıymetliymiş ki! Şu ana kadar çöpe attınız limon çekirdeklerine çok üzüleceksiniz. Bir avuç çekirdeğin bile faydaları sizi şaşkına çevirecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Neredeyse her mutfağın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan limon hem yemeklerde hem salatalarda olmazsa olmaz bir tattır. Oldukça faydalı bir besin olan limon yalnızca suyu ya da kabuğuyla değil çekirdekleriyle de fayda sağlıyor. Genellikle çöpe atılan limon çekirdekleri kıymeti bilinmeyen parçalardan biriyken bu duyduklarınız karşısında artık limon çekirdeklerini çöpe atmaya kıyamayacaksınız. İşte limon çekirdeklerinin faydaları…

yeni-proje-14.jpg

10 DAKİKA DEMLEYİN FAYDALARINDAN YARARLANIN

Limon çekirdekleri birçok kişi tarafından atık olarak görülüp çöpe atılıyor. Lakin limondan arta kalan çekirdekler farklı şekillerde değerlendirilebiliyor. Bir avuç limon çekirdeğini kaynar suya atarak 10 dakika demlemek ve bundan elde edilen çayı tüketmek içerisindeki salisilik asit sayesinde doğal bir ağrı kesici olarak fayda sağlıyor.

yeni-proje-13.jpg

Limon çekirdeklerinde bulunan anti bakteriyel özellikler idrar yolu enfeksiyonlarına karşı doğal ilaç olarak kullanılırken bunun yanı sıra vücuttaki kirli kanı da temizliyor. Öte yandan limon çekirdeği ile elde edilen çayın içerisine bal ve limon dilimi eklemek hem daha lezzetli bir hale getiriyor hem de adeta bir şifa deposu oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN