Maskeler çıktı üçüncü doz düştü

Maskeler çıktı üçüncü doz düştü

Maske kararı ve vakalardaki düşüşün rehavete neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Levent Akın “Önlemlere gösterilen titizlikte azalma olur. Bu da vaka sayılarının ve ölümlerin artmasına sebep olur” dedi. Hatırlatma dozunda yüzde 10 düşüş olduğuna işaret eden Prof. Dr. Mustafa Doğan da “Yüksek risk grubundakiler mutlaka tedbirli davranmak zorunda” uyarısı yaptı.

EDA SANĞU

Uzmanlar, maske kararı ve vakalardaki düşüşün ardından toplumda yaşanan rehavete dikkat çekti. Türkiye’de hala günde 25 bin yeni vaka çıktığını hatırlatan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Levent Akın, “Vaka sayılarındaki düşüş, toplumdaki bıkkınlığa bağlı olarak rehaveti artırabilir. Önlemler konusunda gösterilen titizlikte azalma olur. Bu da vaka sayılarının artmasına, hastane kullanımının ve ölümlerine artmasına sebep olabilir” uyarısında bulundu.

Akın “Hastalığın kimde ne şekilde seyredeceği konusunda çok kesin kanıtlar yok. Risk faktörlerini söylüyoruz ama genç birinin de yaşlı birinin de öldüğünü görüyoruz. O zaman aldığınız mikrop miktarı, vücudunuzun o sıradaki direncine bağlı olarak çok etkili” diye konuştu. Tekirdağ’da yüzde 50’lilerdeki hatırlatma dozu oranının kısıtlamaların gevşetilmesiyle yüzde 10’lara düştüğünü söyleyen Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan da, “Toplumsal bir rehavet var. Rehavet bize olumsuz sonuçlar doğurabilir. Vaka sayılarında tekrar artış eğilimi olabilir” dedi.

Doğan, yeni varyantların ortaya çıkma olasılığının yüksek olduğunu belirterek, “Yüksek risk grubundakiler mutlaka tedbirli davranmak zorundalar. Hastanemizde toplam yatan hasta sayısı 15, yoğun bakımda Kovid tanısıyla yatan hasta sayısı 7” bilgisini verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN