Mevsim geçişinde güçlü bağışıklığın sırrı sebze

Mevsim geçişinde güçlü bağışıklığın sırrı sebze

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Melis İşbakan, mevsim geçişlerinde hava sıcaklıklarının ve beslenme düzenin değişmesinin bağışıklık sistemini etkilediğini belirterek “Beslenmemizde A, C, E, B grubu vitaminleri, selenyum, çinko, magnezyum, kalsiyum, potasyum gibi mineraller ile omega 3 ve omega 6 yağ asitlerine yer vermeliyiz. Günde 5 porsiyon taze mevsim meyveleri ve sebzeleri tüketerek vitamin ve mineral ihtiyacımızı karşılayabiliriz." dedi.

Denizli Özel Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Melis İşbakan, mevsim geçişlerinde hava sıcaklıklarının ve beslenme düzenin değişmesinin bağışıklık sistemini etkilediği uyarısında bulundu.

İşbakan, şunları tavsiye etti:

“Beslenmemizde A, C, E, B grubu vitaminleri, selenyum, çinko, magnezyum, kalsiyum, potasyum gibi mineraller ile omega 3 ve omega 6 yağ asitlerine yer vermeliyiz. Günde 5 porsiyon taze mevsim meyveleri ve sebzeleri tüketerek vitamin ve mineral ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Yeşil yapraklı sebzeler, enginar, brokoli, portakal, mandalina, limon, kivi gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. Et, balık, yumurta, süt, havuç, ıspanak A vitamini açısından oldukça zengindir. Yağlı tohumlar, zeytinyağı, ıspanak ve kurubaklagiller E vitamini kaynağıdır. B vitamini ihtiyacımızı işlenmemiş tahıllar, kurubaklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et, tavuk, balık ve yumurtadan alabiliriz. Balık, balık yağı, keten tohumu, soya fasulyesi, ceviz, fındık ve zeytinyağı ile omega 3 ve omega 6 ihtiyacımızı karşılarız” dedi.

Günde en az 2,5 litre tüketiminin önemini de vurgulayan İşbakan, günde 7-8 saat uyku uyumak ve düzenli egzersiz yapmanın da bağışıklığı güçlendirdiğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN