Mide ağrıları kabusunuz olmasın! Bu karışım tüm ağrıları bıçak gibi kesip atacak

Mide ağrıları kabusunuz olmasın! Bu karışım tüm ağrıları bıçak gibi kesip atacak

Ağrıya sebep olabilecek faktörler arasında gaz, apandisit, safra kesesi ve kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunları bulunabilir. Ancak, gaz üretmek ve çıkarmak sindirimin normal bir parçasıdır. Ağrı varsa, nedenini bulmak önemlidir ve ek semptomlar varsa acil tıbbi yardım alınması önerilir.

Ağrıya sebep olabilecek faktörler arasında gaz, apandisit, safra kesesi ve kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunları bulunabilir. Ancak, gaz üretmek ve çıkarmak sindirimin normal bir parçasıdır. Ağrı varsa, nedenini bulmak önemlidir ve ek semptomlar varsa acil tıbbi yardım alınması önerilir.

MİDEDEKİ GAZI SANİYELER İÇİNDE ALIYOR! BU KARIŞIMLA MİDE AĞRILARINIZ YOK OLACAK...

Sıkışmış gazı atmak için: fiziksel aktivite, düzenli hareketler, çarpık içeriği yutma, hafif bir masaj, sıcak bir banyo veya küvet, bitkisel çaylar veya gaz çıkarıcı ilaçlar kullanılabilir. Nedenleri arasında: yavaş sindirim, yanlış beslenme, bazı gıdaların yutulması, stres, sindirim sistemi hastalıkları veya diyet değişiklikleri bulunabilir. Önleme için: düzenli olarak yavaş ve iyi k Chew yemek, iyi beslenme ve yeterli sıvı almak, stresi azaltmak, gaz yapıcı gıdaların tüketimini sınırlamak, hareket etmek ve sigara ve alkol kullanmamak önerilir. Gaz problemi için hareket etmek, masaj yapmak, yoga pozları deneyebilmek, gazsız sıvılar tüketmek, doğal otlardan veya bitki çayından yararlanmak, karbonatlı su içmek ve elma sirkesi kullanmak gibi çeşitli yollar bulunabilir. Ancak herhangi bir tarifi kullanmadan önce mutlaka bir doktor danışılması önerilir.

konut

GAZ SIKIŞMASININ NEDENLERİ

Sindiriminiz ve gaz üretiminiz ne yediğiniz, hızlı yediğiniz, yemek yerken hava yuttuğunuz ve yiyecek kombinasyonlarınız tarafından etkilenebilir. İşlenmemiş yiyeceklerin parçalanması kolonunuzdaki bakteriler, mayalar ve mantarlar tarafından sorumludur. Bağırsak gazının oluşması, gerekli enzimlerin yokluğu, laktoz intoleransı, glüten duyarlılığı, bakteriyel aşırı büyüme, kabızlık, alışkanlıklar ve diğer sindirim sorunlarından kaynaklanabilir. Aşırı gaz üretimi, daha fazla hava alımına izin veren davranışlar, yemek yerken konuşmak, sakız çiğnemek, sert şeker yemek ve aşırı yemek yemek gibi nedenlere de neden olabilir.

GAZA NEDEN OLAN SAĞLIK SORUNLARI

Gaz rahatsızlığının uzun sürmesi ve diğer belirtilerin varlığı, daha ciddi bir sindirim problemi olabileceğini gösterir. Doktorunuz IBS, Crohn hastalığı, ülseratif kolit veya peptik ülser gibi hastalıklardan şüphelenebilir. Ancak bu hastalıkların hepsi tedavi edilebilir.

MİDE GAZINI ÖNLEMEK İÇİN İPUÇLARI

Önlem olarak, ne ve nasıl yediğinize dikkat etmek ve yemek günlüğü tutmak yararlı olabilir. Sorun yaratan yiyecekleri ve davranışları takip etmek ve belirlemek için tek tek yiyecekleri hayatınızdan çıkarmaya çalışın.

konut

MİDEDEKİ GAZDAN KURTULMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Gaz rahatsızlığı için şunlar yapılabilir:

Sıvı tüketimi önemlidir.

Gazlı içeceklerden kaçının.

Sıvıları oda sıcaklığında tüketin.

Aşırı gaza neden olan yiyeceklerden kaçının.

Yapay tatlandırıcıları evden uzak tutun.

Yavaş yiyin ve yemeğinizi iyi çiğneyin.

Sakız çiğnemeyin.

Sigara içmeyin veya tütün çiğnemeyin.

Takma diş kullanıyorsanız, diş hekiminizle kontrol edin.

Fiziksel aktiviteyi artırın.

Bitkisel tedaviler deneyebilirsiniz, ancak öncesinde bir uzmana danışın.

NE ZAMAN DOKTORA GÖRÜNMENİZ GEREKİYOR?

Eğer uzun süreli veya endişe verici semptomları olan sık gaz sıkışması yaşıyorsanız, doktorunuza başvurmanız önerilir. Doktorunuz açıklanamayan kilo kaybı, bağırsak hareket sıklığı değişiklikleri, dışkıdaki kan, kabızlık, ishal, mide bulantısı ya da kusma, göğüste ağrılı yanma hissi ve iştah kaybı gibi semptomları değerlendirebilir. Olası diğer durumları teşhis etmek için doktorunuz size probiyotik veya reçeteli bir antibiyotik önerebilir. Bitkisel tavsiyeler, diğer denediğiniz yöntemler ve doktorunuza anlatabileceğiniz diğer bilgiler de önemlidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN