O meyveyi tüketenler kabuğunu attığına pişman olacak! Meğer tüm vitamini kabuğundaymış

O meyveyi tüketenler kabuğunu attığına pişman olacak! Meğer tüm vitamini kabuğundaymış

Kışın gelmesiyle elma tüketimi günden güne arttı! Ancak elmayı yerken, kabuğunu soyup atıyoruz. İşte bu büyük bir hata! Elmanın vitamini gerçekten de kabuğunda! Atan pişman olacak...

Kışın gelmesiyle birlikte elma tüketimi hızla artarken, pek çoğumuz elmayı soyup içerisini tüketiyoruz. Ancak bu alışkanlık, aslında büyük bir sağlık fırsatını kaçırmamıza neden oluyor. İşte elmanın en değerli kısmı olan kabuğunun sağlığınıza olan katkıları...

ELMA KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

elma-kabugunun-faydalari-1.webp

Elma kabuğu üst solunum yollarını tedavi ederek, kuru öksürüğü hafifletmeye yardımcı oluyor. Kabuğun içerdiği özel bileşenler, solunum sistemini rahatlatarak iyileşmeyi destekliyor.

Antioksidan bakımından zengin elma kabuğu, bitki çaylarına eklenerek tüketildiğinde vücuda büyük bir sağlık depolama sağlıyor. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücreleri koruma altına alıyor.

ŞEKER HASTALIĞINA KARŞI KORUMA

elma-kabugunun-faydalari-2.webp

Elma kabuğundaki pektin madde, şeker seviyelerini düzenleyerek şeker hastalığına karşı koruma sağlıyor. Düzenli tüketildiğinde kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor.

Kolesterol seviyelerini düzenleme konusunda etkili olan elma kabuğu, kalp sağlığını korumaya yönelik önemli bir rol oynuyor.

Lif açısından zengin elma kabuğu, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Bu özelliği sayesinde bağırsak problemlerini hafifletiyor.

KİLO VERMEK İSTEYENLER MUTLAKA TÜKETİN

elma-kabugunun-faydalari-3.jpg​​​​​​​

Güçlü bir yağ yakıcı olan elma kabuğu, egzersiz ve spor ile birleştirildiğinde kilo verme sürecini hızlandırabilir. Sağlıklı kilo kaybına destek oluyor.

Elma kabuğu, içerdiği besinlerle kalp ve damar sağlığını koruma altına alıyor. Kolesterol düzeylerini kontrol altında tutarak kalp dostu bir etki sağlıyor.

Cildin güzelleşmesine katkı sağlayan elma kabuğu, antioksidanları sayesinde erken yaşlanmanın önüne geçiyor, cilde tazelik ve parlaklık kazandırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN