Önceden limon suyu içmenin bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordunuz! C vitamini deposu limonun bu faydalarından siz de yararlanın

Önceden limon suyu içmenin bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordunuz! C vitamini deposu limonun bu faydalarından siz de yararlanın

Mutfağımızdan eksik olmayan, salatalarımızı ve yemeklerimizi aromalandıran limonun içerdiği vitamin ve mineraller sağlığımız için çok faydalı. Peki limon suyunun faydaları nelerdir?

Günlük rutininizdeki küçük değişiklikler bile sağlığınız üzerinde büyük etkiler yaratabilir. Yapılan araştırmalar sonucu limonun suyun sağladığı faydalar ortaya çıkmıştır. İşte bu faydalardan bazıları...

1. KİLO KAYBI DESTEĞİ

Hiç kilo vermeyi denedin mi? O zaman kilolarla savaşmanın her zaman kolay olmadığını bilirsiniz. Ancak, bunu kolaylaştırabilirsiniz. Örneğin limon suyuyla. Limon suyu metabolizmayı uyarır, açlık hissini azaltır ve kilo kaybını hızlandırabilir.

2. Gıda zehirlenmesi için çare

Özellikle, farklı ülkelere seyahat eden kişilerin gıda zehirlenmesine yakalanma olasılığı daha yüksektir, ancak buna kendi mutfağınızda da yakalayabilirsiniz. Limon suyu içerek iyileşmenizi destekleyebilirsiniz. İçindeki asit bakterileri öldürmeye yardımcı olur.

basliksiz-4.jpg

3. YÜKSEK TANSİYON

Yüksek tansiyonunuz olduğunda, diyetinize bakmak ve buna neden olan maddeleri kesmek önemlidir. Tansiyonunuzu başka bir şekilde düşürmeyi de denemek ister misiniz? Ardından limonlu su içebilirsiniz. Limon suyunun kan damarları üzerinde temizleyici etkisi vardır ve bu kan basıncını düşürebilir.

4. MİDE EKŞİMESİNE KARŞI

Mide yanmasından muzdarip olduğunuzda muhtemelen limonlu su içmeyi düşünmek bile istemezsiniz. Ancak bundan çok faydalanabilirsiniz. Az miktarda su ile limon suyu midenizdeki asidi nötralize etmeye ve biraz rahatlama sağlamaya yardımcı olabilir.

5. AKNE TEDAVİSİ

Sivilcelerden kurtulmak çoğu zaman zordur. Bir kişi için işe yarayan şey, diğeri üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Bir fark yaratmama ihtimali olsa da limonlu su yardımcı olabilir. Bunun vücudunuz üzerinde alkalileştirici bir etkisi vardır ve bu sivilcelerin azalmasına yardımcı olabilir.

fcr82-1518942655-8992-e129c690-f5dc-4ef6-bd7e-2c11e7e5cff4.webp

6. ANEMİ İLE MÜCADELE

Anemi ile mücadele ediyorsanız limonlu su da içebilirsiniz. Öncelikle, anemikseniz bol miktarda demir içeren yiyecekler yemek önemlidir, ancak C vitamini de burada önemli bir rol oynar. Bunun nedeni, C vitamininin vücudunuzun yiyeceklerdeki demiri daha iyi emmesini sağlamasıdır. Bu nedenle demir haplarının da C vitamini içerdiğini sıklıkla görürsünüz.

7. ALERJİLERİ RAHATLATIN

Polen tekrar çiçek açtığında hapşırıyor ve göz yaşları mı yaşıyorsunuz? Birçoğu buna aşinadır. Bununla birlikte, standart ilaçlardan insanlar donukluk hissi alma eğilimindedir. Ama görünüşe göre limonlar da yardımcı olabilir! Limon suyu semptomları hafifletebilir. Faydası olmasa da zararı yok!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN