Ondaki demir ıspanakta bile yok! Temel Reis bilseydi ıspanak yerine ondan yerdi... İşte vücudu demir gibi yapan mucize besin

Ondaki demir ıspanakta bile yok! Temel Reis bilseydi ıspanak yerine ondan yerdi... İşte vücudu demir gibi yapan mucize besin

Ülkemizde sıklıkla görülen hastalıkların başında gelen demir eksikliği yediden yetmişe her yaşta görülebiliyor. Vücudumuz için önemli bir mineral olan demir, yeteri kadar tüketilmediği zaman belli başlı sağlık sorunlara neden olabiliyor. Hem genetik hem de beslenme düzenine göre etkisini gösteren demir eksikliği, bu besin ile tarihe karışıyor. Ondaki demir ıspanakta bile yok! Her gün bir tane mutlaka tüketin. Uzmanlar uyardı, Temel Reis bilseydi ıspanak yerine ondan yerdi!

Yaz günü çabuk üşüyüp hemen yoruLuyorsanız dikkat! Demir eksikliği ülkemizde sıklıkla görülen bir hastalıktır ancak çoğu kişi bunu umursamıyor. Demir vücudumuz için önemli bir mineraldir ve vücutta üretilmediği için muhakkak besinler yoluyla alınması gerekli. Demir eksikliği her yaşta görülebilen sinsi bir hastalıktır. Peki demir eksikliği için hangi besinler tüketilmeli? Uzmanlar mucizevi besini açıkladı. Ondaki demir ıspanakta bile yok! Temel Reis bilseydi ıspanak yerine ondan yerdi. Öyle bir faydası var ki duyunca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte vücudu demir gibi yapan mucize besin...

UZMANLAR UYARDI: ONDAKİ DEMİR ISPANAKTA BİLE YOK!

Demir eksikliği çok sinsi bir hastalıktır. İlk başta kendini belli etmez ancak ilerleyen süreçte vücutta üşüme, yorgunluk ve farklı alerji reaksiyonları gösterir. Peki demir eksikliği için ne yapılmalı? Genelde toplum arasında ıspanak tüketimi önerilir ancak asıl demir kaynağı bu iki besin. Uzmanlar kuru kayısı ve kuru üzümde oldukça demir bulunduğunu ve vücudu baştan aşağı yenilediğini ifade etti.

gfgfgfgf-2023-07-20t110354-575.jpg

DEMİR EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ NELER?

  1. Yorgunluk ve enerji azlığı
  2. Konsantrasyon bozukluğu
  3. Sinirlilik
  4. Bağışıklık sisteminde zayıflık
  5. Çarpıntı ve Nefes darlığı
  6. Solgun cilt, dişeti ve tırnaklarda kırılmalar
  7. Yiyecek dışındaki şeylere istek. Örneğin: toprak, buz gibi
  8. Tahriş olmuş dil

gfgfgfgf-2023-07-20t110322-636.jpg

DEMİR EKSİKLİĞİ İÇİN ÖNERİLEN KARIŞIMLAR

  • 4 adet köfte (az yağlı dana eti–120 gr) = 3,6 mg demir içerir- yanında bol limonlu salata demir emilimini artırır.
  • 1 yemek kaşığı pekmez=1 mg demir içerir- C vitamininden zengin portakal suyunun içerisine pekmez eklenerek demir mineralinden daha fazla yararlanılır.
  • 1 büyük boy yumurta sarısı=0,7mg demir içerir– kahvaltıda yanında söğüş sebzeler( domates, salatalık, biber, maydanoz) tercih ederek demirin vücudumuza daha fazla katkısı sağlanır.
  • 1 porsiyon kuru baklagil yemeği (60 gr) = 4,2 mg demir içerir.- yanında C vitamininden zengin brokoli ile bir öğün yapılabilir.
  • Fındık/badem/ceviz (yaklaşık 10 gr) = 0,3 mg- yağlı tohumların yanında 1 orta boy kivi veya 8 çilek tercih ederek hem demirin biyoyararlılığını sağlarız hem de güzel bir ara öğün yapmış oluruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN