Oruçtaki sıvı kaybının iftardaki ilacı ayran

Oruçtaki sıvı kaybının iftardaki ilacı ayran

Teksüt Satış Direktörü Murat Keleş, Ramazan sofralarının tamamlayıcı besinleri olan süt ve ayranın faydalarına dikkat çekti. Keleş, süt ve ayranın içerdiği vitaminler ve mineraller ile oruç tutanlar için ideal besinler olduğunu vurguladı.

Süt ve ayranın içerdiği vitaminlerle ramazan sofralarında tamamlayıcı besin niteliği taşıdığını vurgulayan Teksüt Satış Direktörü Murat Keleş, şu bilgileri verdi:

“Ayran terleme ile oluşan tuz ve mineral kaybını önlüyor, böylece vücuttaki sıvı dengesini sağlamaya yardımcı oluyor. Soğuk muhafaza edildiği için de serinletici etkisiyle hem ferahlatıyor hem de rahatlatıyor. Protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiriyor. Süt protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissine yardımcı oluyor.”

Keleş, Ramazan ayında peynir, yoğurt ve sütün tok tutma özelliğiyle de dengeli ve sağlıklı beslenme açısından fayda sağladığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN