Parmakta dolamanın doğal tedavisi için tuzlu sıcak su kullanın

Parmakta dolamanın doğal tedavisi için tuzlu sıcak su kullanın

Dolama (paronişi), el ya da ayak parmaklarındaki tırnakların enfeksiyon kapması sonucu ortaya çıkar. Dolama çok şiddetli ağrılara neden olur. Evinizde uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemlerle ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. İşte, dolama bitkisel tedavisi...

Parmakta dolama, bakterilerden kaynaklanan en yaygın tırnak enfeksiyonlarındandır. Paronişi olarak da adlandırılan dolama ciddi bir rahatsızlık değildir ancak neden olduğu ağrı ile kişinin yaşam kalitesini düşürür. Dolama rahatsızlığı yaşayanlar, evlerinde uygulayacakları bitkisel yöntemlerle kendilerini tedavi edebilirler.

DOLAMA NEDİR?

Dolama, kişinin yaşam kalitesini düşüren iltihaplı hastalıklardandır. Parmak boğumlarında bakteri üremesi sonucu ortaya çıkar. Dolama, akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılır. Akut dolama sadece bir tırnakta görülürken kronik dolama ise tek tırnakta birkaç kez görülmektedir.

unnamed.jpg

DOLAMA BELİRTİLERİ NELER?

* Parmakta hassasiyet, zonklama

* Parmakta kızarıklık, şişlik, kaşıntı

* Tırnakta renk ve doku farklılığı

* Parmağın gergin ve parlak görünmesi

* Titreme

* Terleme

* Kas ağrıları

* Yorgunluk

DOLAMANIN NEDENLERİ

* Parmak emme alışkanlığının olması

* Tırnak yeme alışkanlığı

* Manikür ve pedikür

* Takma tırnak kullanımı

* Parmağın uzun süre alçıda kalması

* Temizlik malzemeleri ya da kimyasal malzemelerle sürekli temas halinde olmak

oncesi.jpg

PARMAKTA DOLMAYA NE İYİ GELİR?

Tuzlu Sıcak Su

Parmaklarınızı tuzlu sıcak su içerisinde bekleterek dolamanın neden olduğu ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Sıcak su parmaktaki şişmeyi de azaltacak ve iltihabın boşalmasını sağlayacaktır.

Limon ve Karbonat

1 yemek kaşığı karbonatı 3 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın ve dolamanın olduğu bölgeye sürün. Bir süre bekletip durulayın bu karışım sayesinde enfeksiyon azalacaktır.

Zeytinyağı ve Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağını zeytinyağı ile seyrelterek iltihaplı olan parmağınıza sürün. Bir süre bekletin ve durulayın. Böylece parmağınızdaki iltihap azalacak ve parmağınızın yeniden iltihaplanmasını önleyeceksiniz.

Pirinç Unu

Keten tohumu yağını pirinç unu ile karıştırıp dolamanın olduğu parmağınıza sürüp bir süre bekletin. Böylece parmağınız daha hızlı iyileşecektir.

Buz Uygulaması

Buz torbasını bir beze sarın ve parmağınızın üzerine koyun. Böylece parmağınızdaki ağrı dinecek ve iltihap azalacaktır.

dolamajpgg.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN