Gribe karşı 'ketembilla' ile kesin koruma sağlayın

Gribe karşı 'ketembilla' ile kesin koruma sağlayın

Ketembilla meyvesi, 'Seylan altın çileği' olarak da bilinir. Tadı ekşidir ve bundan dolayı da eriğe de benzetilir. Ketembilla meyvesinin ana vatanı ise Brezilya ve Srilanka'dır. İşte, ketembilla meyvesinin faydaları...

Genellikle taze yenen ketembilla, reçel olarak da tüketilebilir. Ketembillanın bazı çeşitleri dikensizdir. 2-3 cm çapında, çok sulu, asidik ve birkaç küçük tohum içeren yenilebilir koyu mor bir meyve olarak bilinir. C vitaminini açısından çok zengin olan ketembilla, daha çok grip rahatsızlığının yaygın görüldüğü kış aylarında tüketiliyor.

a27d24-d355f7f5ea8a48d397b1d41f4862a146-mv2.jpg

KETEMBİLLA MEYVESİ NEYE İYİ GELİR?

Ekşi lezzetiyle eriği andıran ketembilla meyvesi tam bir C vitamini deposudur. Ketembilla bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi cilt ve beyin sağlığı için de kıymetlidir.

İçerdiği lif sayesinde ketembilla bağırsak sorunlarına karşı iyi bir çözümdür. Antioksidan yönünden zengin olan ketembilla cildinizin ve hücreleriniz genç kalmasına yardımcı olur.

Yapılan araştırmalar ketembillanın kan şekerini düzenlediğini ortaya koymuştur. Bilimsel çalışmalar ketembillanın pek çok kanser türüne karşı koruyucu olduğunu kanıtlamıştır.

emekli-cift-ketembilla-yetistiriyor-turkiyede-ilk-hasat-1581872870-1453.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN