Sağlıklı bir hayat için günlük yapılması gereken basit egzersizler

Sağlıklı bir hayat için günlük yapılması gereken basit egzersizler

Evde yapılabilen basit ve etkili egzersiz spor hareketleri, son 2 yıldır koronavirüs salgını nedeniyle evde daha çok zaman geçirilmesi dolayısıyla önem kazandı. Evde sadece 15 dakika yapacağınız kolay spor hareketleri; kilo kontrolünü sağlar, kan dolaşımını hızlandırır, dinç hissettirir, yağ yakılmasına yardımcı olur. İşte, evde yapmak için uygun temel spor hareketleri...

Ekipmana ihtiyaç duymadan evde spor hareketleri ve egzersizleri, sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Evde egzersiz yapmanın en güzel tarafı, herhangi bir zamana bağlı olmamak. Kendinizi antrenman yapmaya hazır hissettiğiniz her an basit egzersiz programı uygulayabilirsiniz. Her gün 15-30 dakika arasında yapılan spor hareketlerinin sonuçlarını ortalama dört hafta sonra vücudunuzda görebilir ve hissedebilirsiniz.

EVDE SPOR YAPMAK İÇİN EN KOLAY HAREKETLER VE EGZERSİZLER NELER?

ŞINAV

1047159-ad47a41f126c0825bf2215d75a2f869e.jpg

Doğru bir şınav hareketi için, plank pozisyonunun başlangıç olduğunu farz edin ve kendinizi kollarınızdan güç alarak yukarıya kaldırın. Burada önemli olan şey, sırtınızı, kalçanızı ve bacaklarınızı aynı ve düz bir çizgi üzerinde tutmaktır. Bu hareket kollarınızla birlikte karın kaslarınızı da gerecektir. Bir sonraki aşama, plank pozisyonuna, yavaşça geri dönmektir.

PLANK

1047159-d58fa4ab8966c79cbfbd584d45a7570c.jpg

Plank egzersizi statik bir egzersiz, yani hareket etmeye ihtiyacınızın olmadığı bir egzersiz. Tek yapmanız gereken pozisyonu doğru ayarlamak. Doğru yapabilmek için, fotoğraftaki gibi, dirseklerinizin ve ayak parmaklarınızın üzerinde gücünüzü toplayın. Bu pozisyonun önemi, sırtı dümdüz tutmaktır. Eğer dirseklerinizin üzerinde durduğunuzda, hiç zorlanmıyorsanız o zaman bir şeyler ters gidiyor demektir. Bu pozisyondayken, sizi dik tutmaya yarayan kaslar çalışmaya başlar. Yani, kol kaslarınız, karın kaslarınız, sırt kaslarınız, kalça kaslarınız çalışır.

KALÇA KASLARINI ŞEKİLLENDİRME

1047159-5707b0236cd7a4d18fc68321cab657a0.jpg

Egzersize fotoğrafta da gördüğünüz gibi, ellerinizin ve bacaklarınızın üzerinde durarak başlayın. Sonra, bir bacağınızı, düz tutmaya ve sağa sola gitmesine engel olmaya çalışarak uzatın, aynı zamanda bunu zıt tarafta duran kolunuzla da yapın. Sonrasında, diğer bacak ve kol için egzersizi tekrarlayın.

SQUAT

1047159-21eddf999e6f7a54f27179197ed491d3.jpg

Squat tamamen dengeyle ilgilidir. Kollarınızı, omuz genişliğinde açın ve topuklarınızın üzerinde durun. Sonra, sanki hayali bir sandalyeye oturuyormuş gibi yavaşça oturun ve kalkın. Bacaklarınızın ve ayaklarınızın düz bir çizgide olmasına dikkat edin. Hareketi yaparken, kollarınızı da fotoğrafta göründüğü gibi uzatabilirsiniz. Tamamen aşağı doğru indiğinizde, kendinizi olabildiğince yavaş şekilde yukarı doğru çekmeye başlayın.

KARIN KASI EGZERSİZİ

1047159-061a32bc9f5173efdc1e2a1a35092348.jpg

Sırt üstü yatın ve kollarınızı yukarıya doğru kaldırın, ardından bacaklarınızdan birini kaldırıp, bacağınıza doğru getirin, elinizle dokunun. Başlangıç pozisyonuna dönerek, diğer bacak ve kolla tekrar edin. Burada kural şudur: Sol kol, sol bacağa, sağ kol, sağ bacağa dokunacak.

KARIN KASLARI VE KALÇA

1047159-d1e970efb1c48b63b3630c131b4e0cb0.jpg

İlk olarak, elleriniz ve ayaklarınızdan destek alarak vücudunuzun bir üçgen gibi şekil almasını sağlayın. Bacaklarınızdan birini olabildiğince yükseğe kaldırın ve yavaşça indirin sonra da dizinizle burnunuza değmeye çalışın. Aynı egzersizi diğer bacakla da yapın.

BEL

wall-sits.jpg

Bacaklarınız dizden hafif kırık ve geniş bir şekilde açık olarak kendinizi duvara yaslayın. Elinize bir top alın ya da parmaklarınıza lastik geçirin. Ardından, bir sağa, bir sola yavaş hareketlerle dönün. Dönüşlerinizde duvara dokunmaya çalışın ama en önemlisi, bu egzersiz boyunca dik durmaya çalışın.

KOLAY VE ETKİLİ EGZERSİZ PROGRAMI

1. HAFTA

6 gün boyunca aşağıdaki egzersizleri takip edin:

* 2 dakika plank

* 1 dakika şınav

* 1 dakika karın kasları ve kalçalar

* 1 dakika karın kasları

* 1 dakika karın kasları ve kalçalar

* 1 dakika bel

* 2 dakika plank

Egzersizler arasında 10 dakikalık aralar verin

2. HAFTA

6 gün boyunca seriyi tekrar edin.

1. Set:

* 3 dakika plank

* 3 dakika karın kasları

* 3 dakika kalça kasları

Egzersizler arası 15 dakikalık aralar verin.

2. Set:

* 3 dakika bel

* 3 dakika şınav

* 3 dakika karın ve kalça kasları

Egzersizler arası 15 dakikalık aralar verin.

3. HAFTA

İlk haftanın ilk setlerini yapın

4. HAFTA

İkinci haftanın setlerini yapın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN