Kadınlar dudak üstü tüylerden nasıl kurtulur? Bu yöntemler hayatı kolaylaştırıyor

Kadınlar dudak üstü tüylerden nasıl kurtulur? Bu yöntemler hayatı kolaylaştırıyor

Kadınlar dudak üstü tüylerinden kurtulmak için pek çok yönteme başvurabilir. Tıraş veya ağda gibi bazı yöntemler tüyleri hemen alırken, kremler ve diğer yöntemler daha uzun süre işe yarar. İşte, dudak üstü tüylerden kurtulmanın doğal yolları...

Hem erkek hem de kadınlar için bir miktar dudak üstü tüyü olması doğaldır, ancak insanlar bunlardan kurtulmayı tercih edebilir. Kremler, jiletler, elektronik aletler ve doğal yöntemler tüyleri geçici olarak alabilir.

KADINLAR DUDAK ÜSTÜ TÜYLERDEN NASIL KURTULUR?

Dudak üstü tüylerden kurtulmanın farklı yöntemleri şöyle sıralanabilir:

Ustura kullanın

Tıraş olmak, dudak üstü tüyleri almanın kolay ve ekonomik bir yoludur ve cildin hassas bölgeleri için diğer seçeneklerden daha az ağrılı olabilir. Üst dudaktan tüy almak için daha küçük tıraş bıçakları büyük olanlardan daha iyidir.

Tıraş, tüyleri almanın geçici bir yöntemidir, bu da insanların 1-2 gün içinde tüylerin yeniden uzadığını fark edebilecekleri anlamına gelir.

Üst dudağı tıraş etmek için, tıraş kremi sürün ve temiz bir tıraş bıçağıyla tüylerin uzama yönünde tıraş edin. Cildi gergin tutmak ve daha temiz bir tıraş sağlamak için tıraş sırasında üst dudağınızı aşağı doğru çekin. Herhangi bir nokta veya kesik üzerinde tıraş olmaktan kaçının.

Tüy dökücü kremler

Bazı tüy dökücü kremler, üst dudak dahil hassas yüz cildinde güvenle kullanılabilir.

Tüy dökücü kremler, tüylerdeki protein bağlarını parçalayarak çözülmesine neden olan oldukça alkali solüsyonlardır. Bu noktada insanlar basitçe tüylerinden kurtulabilirler.
Bu kremi kullanmak için, talimatların önerdiği süre boyunca üst dudağa uygulayın ve ardından durulayın.

Tüy dökücü kremler, dudak tüylerini almanın kolay, uygun fiyatlı ve hızlı bir yoludur. Ancak bu kremler tüyleri köküne kadar eritmez, bu nedenle sadece kısa süreli bir etkiye sahiptir.

Bazı kremler, insanların rahatsız edici bulabileceği güçlü bir kokuya sahiptir. Tüy dökücü kremler, bazen cildi tahriş edebilen güçlü kimyasallar içerir. Bu kremlerden birini yüze uygulamadan önce cildin başka bir bölgesinde yama testi yapmak önemlidir.

İnsanlar bu kremlere karşı herhangi bir hassasiyet fark ederse, onları kullanmayı bırakmalıdır. Tüy dökücü kremler, çatlak, güneş yanığı veya tahriş olmuş ciltlerde kullanıma uygun değildir.

Sıcak ağda

İnsanlar tüyleri almak için üst dudaklarına ağda şeridi uygulayabilirler. Ağda, cildin üst dudak gibi hassas bölgelerinde ağrılı olabilir, ancak tüm tüyleri çıkardığı için daha uzun süreli sonuçlar sağlar.

Üst dudak tüylerini almak için, kişi bu cilt bölgesine sıcak balmumu uygulayabilir ve soğurken bir kumaş şeritle sıkıca bastırabilir. Daha sonra şeridi hızlı bir şekilde çekmeleri gerekir, bu da tüyleri kökten çıkarır ve ciltte birkaç hafta temiz kalır.

Ağda en çok tüyler belli bir uzunlukta olduğunda etkilidir. Uzmanlar, ağdalamadan önce tüylerin dörtte bir ila dörtte üçü arasında olmasını önermektedir. Tüyler bundan daha uzunsa, ağdayı daha ağrılı hale getirebilir.

Cımbız

İnsanlar üst dudaklarından tüy almak için cımbız kullanabilir. Cımbız, bir seferde bir tüyü kökünden çekerek alır, bu nedenle bu yöntem üst dudak gibi küçük epilasyon alanları için uygundur.

Cildi temizledikten sonra, bir kişi temiz bir cımbız kullanarak her bir tüyü üst dudaktan şu şekilde alabilir:

Üst dudağı aşağı çekerek cildi gergin tutun

Cımbızla tüyü kıstırın ve saç uzama yönünde keskin bir şekilde çekin

Üst dudağı soğuk suyla durulayın

Epilatör cihazı kullanın

Epilatör, tüyleri cımbızlara benzer şekilde kökünden kopararak alan, elde tutulan elektrikli bir cihazdır. Epilatörler bir seferde birden fazla tüyü alır, bu nedenle epilasyon, cımbızdan daha etkili bir yöntemdir.

İnsanlar, epilatör kullanmadan önce üst dudağı fırçalayarak peeling yapmanın daha iyi bir sonuç verdiğini görebilirler.

Bir epilatör, kısa süre sonra geçmesi gereken ciltte biraz kızarıklığa neden olabilir. Bununla birlikte, epilatör kullanmaktan ciltte herhangi bir tahriş olduğunu fark eden herkes onu kullanmayı bırakmalıdır.

Yaylı tüy alma aracı

Kişiler üst dudaktan tüy almak için yaylı epilasyon aleti kullanabilir.

Alet, tüyleri kopararak çalışan bir yay uzunluğudur. İnsanlar çubuğu U şeklinde bükebilir ve tüyleri almak için üst dudağının üzerinden yuvarlayabilirler.

Şekerlemeyi deneyin

Şekerleme, yüzdeki tüyleri almak için doğal bir seçenektir. İşe yaradığını doğrulayacak bilimsel çalışmalar olmasa da, bazı insanlar etkili buluyor ve denemek herhangi bir risk oluşturmuyor.

İnsanlar, sıcak ağdaya benzer şekilde çalışan şekerleme yöntemini yüzyıllardır kullanmışlardır. Çözeltideki şeker aynı zamanda cildi yumuşatmaya yardımcı olabilecek bir eksfoliye edici olarak da çalışır.

Bu yöntemi kullanmak için şekeri diğer doğal maddelerle koyulaştırın ve ısıtın. Karışım soğuduktan sonra, üst dudağa uygulayın ve tüyleri uzama yönünde hızla çekmeden önce üzerine temiz bir bez şeridi sıkıca bastırın.

Bazı insanlar şekerli hamur yapmak için aşağıdaki malzemeleri kullanır:

Bal

Şeker

Limon suyu

Su

Bu karışım cildine uygulamadan önce macunun oda sıcaklığına kadar soğuduğundan emin olunmalıdır.

Yüzde herhangi bir ev ilacı denemeden önce, alerjik reaksiyon veya cilt tahrişi olup olmadığını test etmek için cildin başka bir bölgesine az miktarda uygulayın. Herhangi biri olursa, macunu kullanmayı bırakın ve semptomlar geçmezse bir doktorla konuşun.

Lazer epilasyon

Lazer epilasyon, üst dudak tüylerinden kurtulmanın etkili bir yoludur. Bu prosedür sırasında bir dermatolog, tüyleri yok etmek için tüy köküne yoğun bir ışık huzmesi yönlendirir.
Lazer epilasyon kalıcı bir yöntem değildir ancak sonuçları birkaç aya kadar sürebilir. İnsanlar tüylerden kurtulmak için iki ila altı tedaviye ihtiyaç duyduklarını görebilirler.

TIRAŞ, TÜYLERİN YENİDEN UZAMASINI ETKİLER Mİ?

Bazı insanlar, üst dudağı tıraş etmenin tüylerin daha koyu, daha kalın veya daha hızlı uzamasına neden olabileceğinden endişelenebilir. Ancak bu yaygın bir yanılgıdır.

Yapılan çok sayıda çalışma, tıraşın saç kalınlığını veya uzama oranını etkilemediğini göstermiştir.

Bu efsanenin yaygınlığı, bir kişi tıraş olduğunda, tüylerin ucundaki ince incelmeyi ortadan kaldırdığı için tüyün kalan kısmının daha kalın görünmesi olabilir. Tıraştan sonraki yeni büyüme de daha koyu görünebilir çünkü güneş henüz tüylerin rengini açmamıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN