Patlıcanın saplarını atanlar bunu bilmiyor! Bir tanesini bile ziyan etmeyin, bakın attığımız o saplarla neler yapılıyormuş

Patlıcanın saplarını atanlar bunu bilmiyor! Bir tanesini bile ziyan etmeyin, bakın attığımız o saplarla neler yapılıyormuş

Çoğu kişi tarafından sıklıkla göz ardı edilen ayda çöpe atılan patlıcan sapı, sağlık açısından oldukça zengin olan bir besin kaynağıdır. Peki patlıcan sapının faydaları nelerdir? Bakın attığımız o saplarla neler yapılıyormuş

Günümüzde beslenme alışkanlıklarına daha fazla önem verilmekte ve sağlıklı beslenme trend haline gelmektedir. Bu bağlamda, pek çok insan doğal besin kaynaklarına yönelmekte ve geleneksel olarak tüketilen gıdalara dönüş yapmaktadır. İşte bu kapsamda, patlıcan sapı da sağlık açısından oldukça önemli bir besin kaynağı olarak öne çıkmaktadır. Patlıcanın yalnızca meyvesinin değil, sapının da pek çok faydası bulunmaktadır.

PATLICANIN SAPLARINI ATANLAR BUNU BİLMİYOR! BİR TANESİNİ BİLE ZİYAN ETMEYİN, BAKIN ATTIĞIMIZ O SAPLARLA NELER YAPILIYORMUŞ

herkes-cope-atiyor-siz-sakin-atmayin-patlican-sapi-o-hastaliga-derman-oluyor-1.jpeg

VÜCUTTAKİ DETOKS ETKİSİ

Patlıcan sapı, doğal bir detoks etkisine sahiptir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücuttaki zararlı toksinleri temizler ve böylece genel sağlığı olumlu yönde etkiler. Detoks etkisi ile bilinen patlıcan sapı, böbrek ve karaciğerin daha sağlıklı çalışmasına katkı sağlar.

KAN ŞEKERİNİ DENGELEME

Patlıcan sapı, içerdiği lifler sayesinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Özellikle diyabet hastaları için uygun bir besin kaynağı olan patlıcan sapı, kan şekerinin ani yükselmesini engelleyerek sağlıklı bir metabolizmanın korunmasına katkı sağlar.

patlican-sapi-faydasi.webp

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜCÜ ETKİ

Yapılan araştırmalara göre, patlıcan sapının düzenli tüketimi, kötü kolestrolü düşürme etkisine sahiptir. Bu da kalp sağlığını olumlu yönde etkileyerek kardiyovasküler sorunların riskini azaltabilir.

İLTİHAP KARŞITI ÖZELLİKLER

Patlıcan sapı, içerdiği anti-enflamatuar özellikleri ile vücuttaki iltihaplanmaları azaltabilir. Özellikle eklem problemleri yaşayan bireyler için doğal bir destek sağlayarak ağrıları hafifletebilir.

YEMEKLERDE KULLANABİLİRSİNİZ

Patlıcan saplarından yemekleriniz için kullanabilirsiniz. Hatta yaz mevsiminde patlıcan saplarını güneşte kurutup, salatalarınızda kullanabilirsiniz.

BASURU YOK ETMEK İÇİN ÇAYINI YAPIP İÇİN

Basur tedavisi için patlıcanın saplarını bıçakla soyun. Tencereye 1 litre kadar su ekleyin, patlıcanın saplarını kaynayan suya atın. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alın. 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Hazırladığınız patlıcan sapı kürünü 5 gün boyunca günde iki bardak içebilirsiniz. 5 gün ara verip yeniden küre başlayın. Kısa sürede basurun geçtiğine şahit olacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN