Peygamber darısı adıyla biliniyor, yiyen 100 yaşını görüyor! Yoğurt ve peynirden bile faydalı çıktı

Peygamber darısı adıyla biliniyor, yiyen 100 yaşını görüyor! Yoğurt ve peynirden bile faydalı çıktı

Sağlıklı ve zinde bir hayat yaşamak isteyenler bu besinin faydalarını duyar duymaz yemeğe başlayacak. Yiyenlerin tam 100 yaşını gördüğü söylenilen bu besin peygamber darısı adıyla biliniyor. Kalsiyum deposu olan peygamber darısı yoğurt ve peynirden bile faydalı…

Hem sağlıklı hem uzun bir yaşam birçok kişinin istediği bir durumken, sağlıklı yaşamın temelini beslenme alışkanlığı oluşturuyor. Bu kapsamda tükettiğimiz her besin vücudumuza iyi ya da kötü etkiler bırakıyor. Sağlıklı ve uzun bir yaşam için ise vücudumuza zarar verecek besinlerden uzak durup bizlere olumlu faydalar sağlayacak besinlere yönelmemiz gerekiyor. Doğadaki birçok besin insan sağlığına mucizevi faydalar sağlarken “peygamber darısı” olarak bilinen bu besin resmen mucize saçıyor. Gelin beraber faydalarına bakalım…

yeni-proje-4-002.jpg

PROBİYOTİK ÖZELLİKLERİ İLE ÖN PLANA ÇIKIYOR

Halk arasında “peygamber darısı” olarak bilinen kefir, probiyotik özellikleriyle ön plana çıkarken fermente süt ürünü olarak biliniyor. İnsan sağlığına birçok faydası bulunan kefir özellikle de sindirim sistemi sağlığını destekliyor. Çünkü kefirin içerisinde sindirim sistemi sağlığını destekleyen probiyotik bakteriler bulunuyor. Söz konusu bu bakteriler sindirim sistemindeki faydalı mikroorganizmaların dengesini koruyor ve sindirimi düzenliyor. Ayrıca bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.

yeni-proje-1-004.jpg

TAM BİR KALSİYUM DEPOSU

Kefir, birçok uzman tarafından tüketilmesi tavsiye edilen bir besinken kalsiyum deposu olmasıyla da biliniyor. Öyle ki kefirin içerisinde bol miktarda kalsiyum veri gül magnezyum, fosfor ve diğer mineraller bulunuyor. Söz konusu bu mineraller kemik sağlığını desteklerken kemik yoğunluğunu artırıyor. Bu sayede ise osteoporoz riskini en aza indiriyor.

yeni-proje-2-005.jpg

LAKTOZ İNTOLERANSINI AZALTIYOR

Laktaz enzimi içeren kefir, laktoz intoleransı olan kişilerin süt ürünlerini sindirmesine yardımcı oluyor. Laktoz intoleransı olan kişiler kefir tüketerek sütten gelen besinleri daha rahat sindirebiliyor.

yeni-proje-3-005.jpg

İLTİHAPTAN MİDE SAĞLIĞINA…

Kedinin önemli özelliklerinden biri içerisinde antioksidan bileşikler bulunmasıdır. Akşam bu sayede vücuttaki serbest radikallerle savaşarak vücutta oluşabilecek iltihaplanmanın önüne geçiyor. Ayrıca kanser riskini azaltırken kronik hastalıkların önlenmesine de fayda sağlıyor.

Tüm bunların yanı sıra kefirin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller mide asidini dengeleyerek mide sağlığına iyi geliyor. Bu kapsamda reflü ve mide yanması gibi rahatsızlıkları olan kişiler kefir tüketerek rahatlayabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN