Prof. Dr. Sibel Pekcan, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Prof. Dr. Sibel Pekcan, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Pandemi döneminde yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı 557 oldu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Pekcan’ın ölümüne ilişkin başsağlığı mesajı paylaşan TTB verilerine göre, 2022 yılında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı 22’ye yükseldi. Pandeminin başladığı 2020 yılından bu yana vefat eden toplam sağlık çalışanı ise 557’ye çıktı.

'PANDEMİNİN VE ETKİLERİNİN BİTMEDİĞİNİN GÖSTERGESİ'

TTB tarafından Pekcan’ın vefatına ilişkin yayınlanan başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Covid-19 nedeniyle yitirdiğimiz sağlık çalışanlarına 9 ay sonra bir yenisinin eklenmesi, pandeminin ve etkilerinin bitmediğinin göstergesidir. Sağlık Bakanlığı'nı pandemi bitmiş gibi davranmaktan vazgeçmeye, bilimsel ve şeffaf yöntemlerle toplum sağlığını korumaya çağırıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN