Romatoid artrit Ağrılarınızı Yönetmek için 5 Temel Günlük Egzersiz

Romatoid artrit Ağrılarınızı Yönetmek için 5 Temel Günlük Egzersiz

Kronik bir inflamatuar bozukluk olan romatoid artrit; bireyin bağışıklık sisteminin sinovyuma, yani eklemleri çevreleyen zarların astarına saldırması ile ortaya çıkar. Peki romatoid artrit ağrıları ile nasıl başa çıkabilirsiniz? Hangi egzersiz yada spor bu aprılara faydalı olur? İşte romatoid artrit hastalarını ilgilendiren haberimiz...

Romatoid artritiniz (RA) varsa, egzersizin sizin için iyi olduğunu bilirsiniz. Ancak harekete geçmek için zaman, enerji ve motivasyon bulmak zor olabilir. Bu, özellikle ağrınız olduğunda geçerlidir. Ancak araştırmalar, egzersiz yapan RA hastalarının diğer RA hastalarına göre daha az ağrıya sahip olduğunu göstermektedir. Egzersiz, ruh halinizi yükseltmeye, eklem işlevini iyileştirmeye ve kas israfını ve zayıflığı önlemeye yardımcı olabilir.

İşte özellikle RA hastaları için beş egzersiz.

basliksiz-16.jpg

SU EGZERSİZİ

Romatoid artritli kişiler hidroterapiye katıldıktan sonra (ılık suda egzersiz yaptıktan sonra) sağlıklarında diğer aktivitelere göre daha fazla gelişme gösterirler. Hidroterapi ayrıca ruh hallerini ve genel refahlarını iyileştirdi. Yüzme ve su aerobiği gibi su bazlı egzersizler de etkilenen eklemlerin kullanımını iyileştirir ve ağrıyı azaltır.

yasam-enerjisinin-parlayan-yildizi-tai-chi.jpg

TAİ CHİ

Tai chi (bazen "hareketli meditasyon" olarak da adlandırılır), yavaş ve nazik hareketleri zihinsel odaklanma ile birleştiren geleneksel bir Çin dövüş sanatıdır. Bu egzersiz, RA'lı hastalarda kas fonksiyonunu ve sertliğini iyileştirir ve ağrı ve stres seviyelerini azaltır. Katılımcılar tai chi uyguladıktan sonra kendilerini daha iyi hissettiğini ve hayata genel olarak daha parlak bir bakış açısına sahip olduğunu bildirdi. Başlamanıza yardımcı olması için DVD satın alabilir veya bölgenizdeki bir sınıfa gidebilirsiniz.

yasli-bisiklet-2.webp

BİSİKLET

RA'nız varsa, kalbinizin kan pompalanmasını sağlamak çok önemlidir. Bunun nedeni, RA'lı kişilerin kardiyovasküler hastalıklar ve komplikasyonlar için daha yüksek risk altında olmalarıdır. Bisiklete binmek, diğer aerobik egzersizlere göre eklemler üzerinde daha kolay olan mükemmel, düşük etkili bir egzersizdir. Bisiklete binmek kardiyovasküler sağlığın korunmasına yardımcı olur, bacak gücünü artırır ve sabah tutukluğunu azaltır. Dışarıda bisiklete binebilir, bir bisiklet grubuna katılabilir veya spor salonunda veya evinizde sabit bir bisiklet kullanabilirsiniz.

186471-1557182781.jpg

YÜRÜME

Parkta yürüyüş yapmak kulağa çok basit gelebilir, ancak en kolay ve en uygun egzersiz biçimlerinden biridir. Yürüyüş, kalp atış hızınızı artırmanın yanı sıra eklemlerinizi gevşetebilir ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Araştırmalar, günde sadece 30 dakikalık yürümenin de ruh halinizi iyileştirebileceğini buldu. Dengede sorun yaşıyorsanız, kendinizi dengelemeye yardımcı olması için yürüme çubukları kullanmayı deneyin. Hava sizi içeride sıkıştıysa, kapalı bir parkura gidin veya bunun yerine bir koşu bandına çıkın.

yoga-nedir-kanserde-hangi-durumlarda-ve-nasil-kullanilir-923052-730-480.png

YOGA

Duruşları nefes alma ve rahatlama ile birleştiren yoga , RA semptomlarının iyileşmesine de yardımcı olur. Araştırmalar, yoga uygulayan RA'lı genç bireylerin ağrı ve ruh halinde iyileşmeler yaşadığını gösteriyor. Yoga, hastaların esnekliği ve hareket aralığını geliştirmesine yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN