Saçlarınız Genç Yaşta Beyazlıyorsa Bu Hastalıklar Olabilir! İşte Saçları Genç Yaşta Beyazlatan O Rahatsızlıklar

Saçlarınız Genç Yaşta Beyazlıyorsa Bu Hastalıklar Olabilir! İşte Saçları Genç Yaşta Beyazlatan O Rahatsızlıklar

Ne kadar istesek de zamanı durduramayız. Çoğunlukla zamanla belirginleşen yaşlanma belirtileri cildin sarkması ve saçların beyazlamasıdır. Saçın beyazlaması yaşlanmanın doğal bir olgusu iken, erken beyazlama sorunlarına karşı tedavi mutlaka uygulanmalıdır.

Beyaz saçlar bazıları için bir bilgelik işareti ve diğerleri için endişe nedeni olabilir. İlk beyaz saç telini fark etmek göz sizin için korkutucu olabilir. Sonsuza kadar genç kalmayı düşünmek mantıksız olsa da, erken yaşlarda saçların beyazlaması anormaldir ve haberimizde sizlerle birlikte bu konuya değiniyoruz. Peki, erken yaşta gelen beyaz saçların nedenleri nelerdir? Beyaz saçları kolay yoldan nasıl tedavi edebiliri? İşte detaylar.

haberici2-001.jpg

GENETİK

Erken yaşta beyazlaşmadan muzdarip ebeveynlerin çocukları, aynı beyazlaşma modeline sahip olma eğilimindedir. Erkekler şakaklarında ve favorilerinde en erken beyaz tüylere sahip olma eğilimindeyken, kadınlar ön kafa derisinin çevresinde beyaz tüyler geliştirme eğilimindedir.

GÜNEŞE MARUZ KALMA, STRES VE SİGARA

Beyazlaşma, saç tellerinin saç pigmentini (melanin olarak da bilinir) tamamen kaybettiği ve beyaz saça yol açan veya kısmen beyaz saça yol açan pigmenti kaybettiği bir saç yaşlanma şeklidir. Güneşe maruz kalma, stres ve sigara gibi faktörler vücutta erken yaşlanmaya ve beyaz saçlara yol açan serbest radikalleri serbest bırakır.

BESLENME EKSİKLİKLERİ

B12 vitamini, demir, bakır ve çinko eksiklikleri, erken yaşta beyaz saçların ortaya çıkmasına sebep olabilir.

haberici-001.jpg

BEYAZ SAÇLARI TEDAVİ ETMENİN EN KOLAY YOLU NEDİR?

Beyaz saçların ortaya çıkmasını geciktirmek için yapmanız gereken birkaç şey var.

Saç rengi: Beyaz saçları “tedavi etmenin” en kolay yolu onları boyamaktır. Saç boyası, beyaz saçları artırmadığı gibi, saç dökülmesini de şiddetlendirmez.

"Kelimenin tam anlamıyla" bir hayat kazanın. Yani sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamak, stresle mücadele etmek için meditasyon yapmak, sigara içmekten kaçınmak, düzenli egzersiz yapmak, dengeli ve sağlıklı beslenmek. Genellikle multivitaminler erken beyazlaşma ile mücadele edebilir. B12 vitamininiz düşükse, diyet değişiklikleri yapmanız gerekebilir.

BİYOTİN İÇEREN SAÇ ÜRÜNLERİNİ DENEYİN

Saçın kendi rengini koruma altına alan biyotin doğal bir madde olarak bilinir.. Bu nedenle, erken yaşta meydana gelen beyaz saçları ortadan kaldırmak için biyotin içeren zengin gıda maddelerinin (yulaf ve badem gibi) tüketimini artırın. İçerisinde biyotinin yer aldığı saç ürünlerinin kullanımı, saçın doğal rengine yeniden sahip olmak için mükemmel bir yöntemdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN