Sağlıkta şiddet bitmiyor! Darbedilen doktor yoğun bakıma alındı

Sağlıkta şiddet bitmiyor! Darbedilen doktor yoğun bakıma alındı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde görevli asistan doktor Halil İbrahim Ulusal acil servise gelen elinde kesik olan bir hastaya dikiş atarken hasta yakınları tarafından darbedildi. Bir omzunda hem kırık hem çıkık, diğer omzunda ise çıkık olan doktor yoğun bakıma alındı. 2 zanlı gözaltına alınırken Sağlık Bakanı Koca, "Bir uzmana saygısızlık, hekime şiddet asla bağışlanamaz" ifadelerini kullandı.

Sağlıkta şiddet son bulmuyor. Bu kez şiddetin adresi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nin Acil Servisi oldu. Asistan doktor Halil İbrahim Ulusal elinde kesik olan bir hastaya dikiş attığı esnada hasta yakınları tarafından darbedildi. Ulusal'ın bir omuzunda hem kırık hem çıkık, diğer omuzunda ise çıkık oldu. Ortopedi asistanı darp sonrası yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

Doktoru darbeden 2 saldırgan ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

7825047.jpg

'BUNU YAPANI ŞİDDETLE, NEFRETLE KINIYORUZ'

Asistan doktorun yoğun bakımda tedavi altına alındığını söyleyen Sağlık Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, "Bugün öğle saatlerinde elinde kesik olan bir hasta acil servise başvurdu. Bu sırada hastaya gerekli müdahaleyi yapan ortopedi asistan arkadaşımız hasta yakınları tarafından darp edildi. Ortopedi asistanı arkadaşımızın bir omuzunda çıkık olduğu, bir omuzunda da hem kırık hem çıkan olduğunu öğrendik. Asistanımızın şu anda yoğun bakımdaki tedavisi devam etmektedir. Böyle menfur olayların yaşanması son derece üzücü. Bunu yapanı şiddetle, nefretle kınıyoruz" dedi.

7825045.jpg

'HEKİME ŞİDDET ASLA BAĞIŞLANAMAZ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden, YYÜ'de görevli asistan doktor Halil İbrahim Ulusal'ın hasta yakınları tarafından darbedilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, "Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yaşanan şiddet olayında bir hekim arkadaşımız yaralandı. Olay, acil serviste bir hastaya müdahale edilirken, hasta ile bir hasta yakınının tıbbi bir konuda hekimden daha fazlasını biliyormuşçasına tavır almasıyla başlayıp, şiddete dönüştü. Bir uzmana saygısızlık, hekime şiddet asla bağışlanamaz. Şu an, hukuken 'zanlı' sıfatını taşıyan iki kişi gözaltına alınmıştır. İfadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle savcılığa sevk edilmelerini bekliyoruz. Sağlık camiası adına hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN