Şeftali çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Faydalarını öğrenince vazgeçilmeziniz olacak

Şeftali çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Faydalarını öğrenince vazgeçilmeziniz olacak

Sıcacık yaz mevsiminin habercisi olan şeftali meyvesini büyük küçük hepimiz çok seviyoruz. Şeftali sağlığımız söz konusu olduğunda birçok vitamin ve mineral içeriyor. Ancak şeftaliyi tükettikten sonra çekirdeğini ne yapıyorsunuz?

Antik çağlarda meyvenin uzun ömürlülüğün ve hatta ölümsüzlüğün simgesi olduğu fikri, şeftalinin faydalı özelliklerinden gelmektedir. Orta Çağ'da şeftali zehirli kabul edilmiş ve doktorlar ağacın sadece yapraklarını kullanmış olsa da, meyvenin güçlü iyileştirici özelliklere sahip olduğunun keşfi çok uzun sürmedi.

Şeftali, içerdiği pektin, karoten, uçucu yağlar ve sitrik, tartarik, malik gibi organik asitler nedeniyle tıbbi ve diyet meyvesidir. Demir, potasyum, fosfor, manganez, çinko, magnezyum ve selenyum şeftalinin zengin olduğu elementlerdir. İçindeki diğer faydalı maddeler - C, B grubu, PP, E, K vitaminleri ve folik asittir. Şimdi de şeftali çekirdeğinin faydalarını inceleyelim.

saksida-seftali-nasil-yetistirilir-2.jpg

ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİNİ SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! FAYDALARINI ÖĞRENİNCE VAZGEÇİLMEZİNİZ OLACAK

Şeftali çekirdeği, bazı sağlık faydalarına sahip olabilecek doğal bir üründür. Ancak, şeftali çekirdeğinin doğrudan tüketimiyle ilgili yapılan bilimsel araştırmalar sınırlıdır ve daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Şu anki bilgilere göre, şeftali çekirdeğinin faydaları şunlardır:

ANTİOKSİDAN İÇERİĞİ

Şeftali çekirdeğinde bulunan doğal antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücrelere zarar veren oksidatif stresi azaltabilir.

DOĞAL YAĞLAR

Şeftali çekirdeği, cilt ve saç bakımı için yararlı olan doğal yağlar içerir.

VİTAMİN VE MİNERAL KAYNAĞI

Şeftali çekirdeği, B ve E vitaminleri, demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi önemli vitamin ve minerallerin bir kaynağıdır.

seftali-cekirdegi-kabugu-satisi-fiyati-saticilari-0001peach-kernel-perziksteen-shell-turkey.jpg

ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİNİ NASIL TÜKETMELİSİNİZ?

Şeftali çekirdeğinin doğrudan tüketimi, siyanür gibi toksik bileşenler içerebilir ve sağlık riskleri oluşturabilir. Bu nedenle, şeftali çekirdeğini doğrudan tüketmek yerine, şeftali çekirdeği yağı gibi ürünleri tercih etmek daha güvenlidir.

Şeftali çekirdeği yağı, cilt ve saç bakımında kullanılabilir. Cildin nemini korumaya ve yumuşaklık kazandırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, saç derisini nemlendirmeye ve saç köklerini güçlendirmeye de fayda sağlayabilir.

Unutmayın ki, herhangi bir doğal ürünü tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Şeftali çekirdeği yağı kullanırken, herhangi bir alerjik reaksiyon oluşabileceğini göz önünde bulundurarak küçük bir cilt bölgesinde test etmekte fayda vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN