Şimdiye kadar denemediğinize pişman olacaksınız! Yoğurdun içine biraz katan zımba gibi oluyor: İşte o mucize ikili

Şimdiye kadar denemediğinize pişman olacaksınız! Yoğurdun içine biraz katan zımba gibi oluyor: İşte o mucize ikili

Yoğurdu şimdiye kadar bu şekilde tüketmemiş olanlar faydalarını duyunca çok şaşıracak. Sindirim problemlerinden kemik sağlığına kadar vücudu resmen koruma altına alıyor. Bu ikili sayesinde daha dinç ve sağlıklı olabilirsiniz.

ZEYNEP ORHAN

İnsan sağlığı için en önemli unsur beslenme konusudur. Bu kapsamda tükettiğimiz her şeye dikkat etmemiz gerekir. Daha dinç, sağlıklı, zinde bir vücut için aldığımız vitamin ve mineraller oldukça önemlidir. Bu vitamin ve mineralleri yediğimiz ya da içtiğimiz besinlerden karşılayabiliriz. Dolayısıyla sağlıklı beslenmeyi hayatımızın merkezine koymakta fayda var. Sağlıklı besinler arasında bulunan yoğurtta sıklıkla tüketmemiz gereken bir besindir. Lakin yoğurdu bununla yemek çok daha yararlı sonuçlara yol açıyor. Bu ikili vücudu adeta zımba gibi yapıyor. İşte o mucize karışım…

yeni-proje-39.jpg

BU İKİLİDEN VAZGEÇEMEYECEKSİNİZ

Yoğurt, herkesin bildiği üzere oldukça faydalı bir besindir. Protein bakımından zengin olması vücut için önemli etkiler sağlarken aynı zamanda içerisinde bulunan kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi mineraller yardımıyla hem kemik gelişimine ve sağlığına hem de kuvvetli bir bağışıklık sistemine katkı sağlar.

Yoğurdu tek başına yemek faydalı olsa da içerisine bazı meyveler katarak yemekte oldukça etkilidir. Bunlardan birisi de yüksek lif içeriği olan dut kurucusudur. Dut kurusu, bulundurduğu antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle mücadele eder ve vücudu kanser riskine karşı korur. Öte yandan içerisinde bulunan B vitamini sayesinde vücut fonksiyonlarının düzenli ve doğru şekilde çalışmasına destek verir.

yeni-proje-40.jpg

İKİSİ BİR ARAYA GELİNCE ŞİFA DEPOSU OLUYOR

Ayrı ayrı oldukça önemli faydaları olan bu 2 besin bir araya geldiğinde adeta şifa deposuna dönüşüyor. Yoğurdun içerisine dut kurusu ekleyip adeta bir meyveli yoğurt gibi bunu tüketmek ilk başta bağırsak sağlığına iyi geliyor. Öte yandan sindirim sistemini düzenlerken kişinin kilo vermesine katkı sağlıyor. Bununla kalmayarak içindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücudun genel sağlığına destek veriyor. Özellikle sindirim sistemi problemleri yaşayan kişilerin sıklıkla tüketebileceği bu karışım bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için de tercih ediliyor.

yeni-proje-41.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN