Siz Uyurken Bu Yiyecekler Size Çatır Çatır Yağ Yaktıracak! İşte Yağ Yakmanızı Sağlayacak O Yiyecekler

Siz Uyurken Bu Yiyecekler Size Çatır Çatır Yağ Yaktıracak! İşte Yağ Yakmanızı Sağlayacak O Yiyecekler

Kadın erkek herkesin hayali fit bir vücuda sahip olmak. Ne yesem yarıyor diyenlere müjde. Haberimizde paylaştığımız bu yiyeceklerle gece uyurken çatır çatır yağ yakacaksınız. İşte sizi sağlıklı fit bir vücuda dönüşmenizi sağlayacak o yiyecekler...

Uyku sırasında yağ yakma fikrini zorlamak biraz aldatıcı gibi görünse de, hızlı uykudayken bile vücudun her zaman kalori yakma modunda olduğunu bilmek sizi şaşırtacaktır. Kaloriler tüm temel aktiviteleri sürdürmek için enerji formuna dönüştürülür, nefes almaktan vücudun çekirdek sıcaklığını korumaya kadar, kaloriler her işlev için, hatta kanı tüm organlara verimli bir şekilde pompalamak için gereklidir. Ayrıca vücuttaki tüm hücresel onarım ve yenilenme faaliyetleri siz uyurken yapılır ve söylemeye gerek yok, bunlar da kalori şeklinde bir miktar enerji gerektirir. Ciddi bir kayda göre, her gece 8+ saat uyursanız, daha az saat uyurken daha fazla yağ yakarsınız, vücut yağ yerine kas için uzanmaya başlayacaktı. Ayrıca, uyku yoksunluğu, yağ yakan enzimleri ve temel hormonları titreyerek, açlık hormonu "ghrelin"i, stres hormonu "kortizol"ü artırarak ve tokluk hormonu "leptin"i düşürebilir. Yatmadan önce doğru yiyecekleri yemek metabolizmamızı hızlandırmak ve kilo verme sürecine yardımcı olmak için son derece önemlidir.

kapak-174821.webp

1. LİMON

Keskin ve ekşi tadı nedeniyle limonların asidik olduğu düşünülse de, bu narenciye aslında vücut üzerinde inanılmaz bir alkalileştirici etkiye sahiptir. Bu, sindirime yardımcı olan, metabolizmayı hızlandıran ve biz uyurken yağ yakan karaciğerimizin sağlığı için harikadır.

avokado.webp

2. AVOKADO

Avokado, çok sağlıklı bir yağ (Omega 9) için mükemmel bir kaynaktır, ancak herkesi şaşırtacak şekilde, aslında vücudumuzdaki yağları yakmaya yardımcı olur. Akşam yemeğinizin bir parçası olarak avokado yiyin, böylece metabolizmanızı hızlandırabilir ve vücudunuzdaki yağları enerjiye dönüştürebilir.

kapak-124208.jpg

3. HİNDİSTAN CEVİZİ

Hindistan cevizi yemek veya hatta sınırlı miktarda hindistancevizi yağı tüketmek, karaciğer fonksiyonunu koruyan ve yağ yakmaya yardımcı olan doğru dozda sağlıklı yağlar sağlayabilir. Hindistan cevizi ayrıca kendinizi tok hissetmenize ve kalmanıza yardımcı olarak aşırı yemenizi engeller.

yesil-cayin-5-buyuk-faydasi-5583.jpg

4. YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, antioksidanları artıran harika bir metabolizma kaynağıdır. Genel sağlığınızı ve bağışıklığınızı iyileştirmek zorunda olmak harika bir şey olmakla kalmaz, özellikle karın bölgesindeki yağları yakmak için yararlıdır. Sindirime yardımcı olmak ve yağ yakmak için yemeklerden sonra bir fincan yeşil çay için.

yesil-yaprakli-sebze.jpg

5. YAPRAKLI YEŞİLLİKLER

Düşük kalorili ve düşük karbonhidratlı yapraklı yeşillikler, mükemmel besinler ve bol miktarda lifle doludur. Bu, vücudunuzu besler ve yağ yakarken daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

maxresdefault-002.jpg

6. GREYFURT

Greyfurtun tek başına kilo vermeyi destekleyen mükemmel bir besin olduğu bilinmektedir. Özellikle kilo vermeye çalışıyorsanız, diyetinize dahil ettiğinizden emin olun. Tadını beğenmediyseniz, bir smoothie'ye eklemeyi seçebilirsiniz.

yulafin-faydalari-nasil-tuketilir-2.webp

7. YULAF

Yulaf harika bir lif kaynağıdır ve yulaf yemek, daha uzun süre tok kalmanız ve kilonuzu artıran diğer karbonhidratları doldurmanıza gerek kalmaması anlamına gelir.

org-mebrum-hurma-kg39.jpg

8. HURMA

Besin deposu olan hurma, fazladan kalori eklemeden tatlı ihtiyacınızı gidermenin mükemmel bir yoludur. Hurma ayrıca lif açısından da zengindir, bu da yine daha hızlı tok hissetmeniz ve aşırı yemek yememeniz anlamına gelir.

f5e9dcfd1ab5d30f6c836cc7cbb0e642fb8d43c1.jpg

9. BAKLAGİLLER

Barbunya ve fasulye gibi baklagiller diyette mükemmel bir protein kaynağıdır. Daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar, diyetinizin besin profiline katkıda bulunur ve kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olurlar.

5efd226745d2a04258b7aa8f.webp

10. TAM TAHILLAR

Diyetinizden tüm rafine tahılları kesmek, kilo verme yolculuğunuza yardımcı olmak için yapabileceğiniz en iyi şey olabilir. Kahverengi, kırmızı veya siyah pirinç gibi (beyaz pirinç yerine) bütün, rafine edilmemiş tahılları ve rafine buğday yerine ragi, jowar ve bajra gibi tahılları yemeye odaklanın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN